Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, 2002 yılında kurdukları firmada ihracat yaparak ekonomiye katkı sunduklarını; Türkiye'ye döviz kazandırdıklarını ve Avrupa ile Orta Doğu pazarında iddialı olduklarını söyledi. Kara, Trabzon merkezli Karaltın'ın 20 yıllık deneyimi ile Trabzon Hasırında marka olduğunu ifade etti.

Karaltın hakkında konuşan Cevat Kara'nın açıklamaları şu şekilde:

Karaltın 2002 yılında Trabzon merkezli kurulan bir firmadır. Sonrasında İstanbul ve Bursa şubelerimizi açarak, Türkiye’nin 41 ilinde pazarlama yapan bir firmayız. Yurt dışında Avrupa Ortadoğu’ya ihracat yapıyoruz. Trabzon’umuzun tescilli, coğrafi işaretli Trabzon hasır bileziğini imal ederek, ülkemizin bütün illerinin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’ya da pazarlamasını yapıyoruz.



"ALTINI İŞLİYORUZ"

İstanbul imalatımızda kolyeler, bileklikler, set üreterek, yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Altını işleyip takı haline dönüştürüyoruz. Trabzon’daki iş yerimiz sadece Trabzon’umuzun coğrafi işaretli, tarihi ürünü olan hasırını yapmaktadır.

"İSTİHDAMA KATKI"

35 kişilik ekibimiz, ayrıca Trabzon’da hasır bileziği dokuyan 120 tane de kadın örücümüz var. Örücülerimiz, iş başı olarak çalışarak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Onlar dokuduğu ürünün parasını alıyor. 



"SEZON AÇILACAK"

Pandemiden sonra bir durgunluğa geçtik. Piyasanın yüksek olmasından alım gücü etkilendi. Yaz sezonunda güzel iş yaptık. İnşallah bu devam edecek. Türkiye’de 2022’nin ikinci çeyreğinde işler açılacaktır.