Geçen hafta oynanan Galatasaray maçının son dakikalarında, oyuna girmek istemeyip tribüne çıktığı iddia edilen ve bu nedenle  Abdullah Hoca tarafından kadro dışı bırakılan Abdulkadir Parmak’ın gündem olduğu bir süreçte, evinde Fatih Karagümrük takımını konuk eden Trabzonspor, ilk yarıda, pozisyon vermediği rakibi karşısında 15. dakikada, penaltıdan Djaniny’nin attığı gol ile 1-0 öne geçip, ilk yarıyı da bu skorla önde bitirdi. İkinci yarıya, sakatlanan Edgar’ın yerine Hosseini ile başlayan Trabzonspor, 50 ve 60. dakikalar arasında, rakibi karşısında hayli zor anlar yaşadı. Fatih Karagümrük takımının baskı kurduğu ve bir çok pozisyon yakaladığı bu dakikalarda, Uğurcan mükemmel kurtarışlarla gole izin vermezken, 66. dakikada yine Djaniny, rakip defans oyuncusunun, kalecisine geri pasında araya girerek, takımının ve kendisinin ikinci golünü atıp takımını rahatlatmış oldu. Bu dakikadan sonra Fatih Karagümrük oyuncuları, farkı bire indirmek için uğraş verseler de, sonucu değiştirecek pozisyonu bulamayınca, maç 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Hatayspor ve Galatasaray maçlarının son bölümünde yaptığı hatalı değişikliklerle rakiplerini maça ortak eden Abdullah Hoca, hatalarından ders almış olacak ki, bugün hücum bölgesinde oynayan oyuncuların değişikliklerini, skoru garantiledikten sonra, oyunun son dakikalarında gerçekleştirdi.

Trabzonspor, haftalar sonra topla oynama yüzdesini rakibine kaptırmasına rağmen, aldığı bu galibiyetle, hem büyük bir moral bulmuş, hem de 5 haftalık galibiyet özlemine son vermiş oldu. 

Hakemleri,  hatalı maç yönettiklerinde nasıl eleştiriyorsak, hatasız maç yönettiklerinde de tebrik edebilmeliyiz. Daha önce, Trabzonspor maçlarında bir çok hatalı kararı bulunan Ali Şansalan, bugün, mükemmele yakın bir maç yönetti diyebiliriz. Bizim de istediğimiz zaten bu değil mi? Yeneriz, yeniliriz veya berabere kalırız. Futbol, sonuçta üç ihtimalli bir spor. Dileğimiz ve beklentimiz, maçın sonucuna hakemlerin etkisinin olmaması.

Maç öncesi kulüp resmi sitesinden yapılan açıklamada, süresiz kadro dışı kaldığı belirtilen ve para cezasına çarptırılan Abdulkadir Parmak’ın kaybedilmemesi taraftarıyım. Trabzonspor alt yapısından yetişmiş ve efendi kişiliği ile örnek gösterilebilecek Trabzonlu  bir futbolcunun, oyuna girmek istememesine  inanmak istemiyorum. Haftalardır başarılı oyununa rağmen, kadroda olmamasına üzülmüş ve o psikoloji ile istemeden de olsa yanlış  anlaşılabilecek bir harekette bulunmuş olabilir. İnsanları kaybetmek kolay, kazanmak ise çok zordur. Abdulkadir gibi bir oyuncuyu bugün almaya kalksanız,  karşınıza 4-5 milyon euro gibi bir fiyat çıkar. Herkes, istemeden de olsa hata yapabilir veya yaptıkları yanlış anlaşılabilir, Abdullah Hoca’ya ve yönetime düşen, Abdulkadir Parmak’ın özrünü kabul edip, affedici olmaktır. Önümüzdeki sezon planlamasını yapan ve hedefinde şampiyonluk olan bir hoca ve yönetime tavsiyem, önümüzdeki sezon için çıkılan yolda, “ceketin düğmelerini” daha ilk günden yanlış iliklememeleridir!