Çankırı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencileri de iki gün boyunca Avrasya Üniversitesi yerleşkelerini gezdiler, yetkililerden bilgi aldılar ve öğrenci yurtlarında konakladılar.
 

       Lisenin Müdür Başyardımcısı Sebahattin Çalık, Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Uzgören, Rehberlik Öğretmenleri Gökhan Gülnar, İlknur Özmen Dal ve Coğrafya Öğretmeni Abidin Ak beraberindeki elli öğrenci ilk olarak Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesini ziyaret ettiler. Burada laboratuvarları gezerek bilgi alan öğrencilere Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran konferans  salonunda  bir sunum yaptı. Özoran konuşmasında Avrasya Üniversitesi’nin yerleşkeleri, akademik ve fiziki altyapısını ve Trabzon şehrinin avantajlarından bahsetti. Özoran konuşmasında ‘’İki kez en yaşanılabilir şehir seçilen Trabzon’da, alanında başarılı akademisyenlerle, deniz kenarında eşsiz yerleşkeleriyle Avrasya Üniversitesi olarak sizleri Trabzon’a bekliyoruz’’ dedi.


haber6-001.JPG
 

YILDIZ; ÇOK ÇALIŞIRSANIZ İMKANSIZ DİYE BİR ŞEY YOKTUR
 

       Çankırılı öğrenciler Avrasya Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi Kaşüstü Yerleşkesinde üniversitenin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’ı da ziyaret ettiler. Yıldız sınıfta öğrencilere hayat hikayesini anlattı. Yıldız ‘’ Ben on dört yaşında Maçka’nın Akarsu Köyünde İstanbul’a gideceğim diye babamı zorlamaya başladım. Bana oğlum küçüksün, çocuksun ne yaparsın İstanbul’da dedi ama benim hayallerim vardı, ısrarla gideceğim dedim. 14 yaşımda İstanbul’a gittim. Bir amca oğlu vardı, onun yanında kaldım. Orada birkaç sene çalıştım. Kafamda hep ticaret yapmak vardı ama önümde askerlik vardı. Nüfus müdürlüğüne başvurdum yaşımı büyülterek askere gittim. Yani on sekiz yaşında askere gittim. Yirmi ay askerliğin ardından İstanbul’da çalıştığım ve öğrendiğim alüminyum işini burada yapmak için kolları sıvadım. Bir atölyede başlayıp onu fabrikaya dönüştürdüm. Yirmi beş yaşında sanayici oldum. 1976 yılında seksen tane işçim vardı. 1978 yılında ise Arabistan’a alüminyum mutfak eşyası ihracatı yaptım. İşlerimi çok büyütmüştüm seksenli yıllarda da siyasete girdim. 1989 da Maçka ilçesinde Belediye başkanı seçildim, 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Başkanlığım döneminde en büyük yatırımı eğitime yaptım. İlçeme Meslek Yüksekokul, ortaöğretim ve ilköğretim kurumları kazandırdım. Belediye başkanlığını tamamladıktan sonra kafamda bir üniversite kurma hayali vardı. Herkes nasıl yapacaksın dedi, ben yaparım dedim. Altı sene mücadele  ettim. 2004 ve 2010 yılları arası mücadele ile geçti. Sonunda Avrasya Üniversitesini 2010 yılında kurmak nasip oldu. Üniversitemizi çok hızlı geliştirdik, fiziki altyapısını güçlendirdik, akademik altyapısını her geçen gün güçlendirmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin en güzel yerleşkelerini üniversitemize kazandırdık. Şimdide hedefimiz güzel ülkemize en donanımlı bireyleri yetiştirerek katkı sunmak. Bunları tecrübe edinesiniz diye anlattım. İmkansız diye bir şey yoktur. Hedefinizi doğru seçerseniz, en önemlisi dürüstlük ilkesinden asla taviz vermezseniz, inanarak çok çalışırsanız ve gerektiğinde inatçı olursanız hedefinize ulaşacaksınız. Ben önüme bir kapı kapandı diye asla hedefimden vazgeçmem, başka kapıları aralamaya devam ederim. Sizler bizlerden daha başarılı olacaksınız, aranızdan valiler, kaymakamlar, doktorlar çıkacak. Geleceğimizi sizlere emanet edeceğiz. Ben ülkemizin tüm gençlerine güveniyorum, bu güzel ülkemizi daha güzel yarınlara sizler taşıyacaksınız’’ dedi.
 

      Burada Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a misafir öğretmenler tarafından Çankırı iline özel kaya tuzu lambası ve değirmende metal değmeden öğütülmüş kaya tuzu hediye edildi.
 

SEZER; MİSAFİR ÖĞRENCİLERE MARS GEZEGENİNİ ANLATTI
 

      Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi ziyaretinde öğrencilere Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytap Sezer tarafından sıra dışı bir ders verildi. Öğrencilerin isteği üzerine uzayla ilgili merak edilen sorular konu edildi. Sezer ‘’NASA şu an Mars’ın yüzeyine insan gönderebilecek teknolojiye sahip ama oraya gönderebileceği bir grup insanı orada bir süreliğine yaşatma, örneğin bir hafta ya da 15 gün gibi ve geriye güvenli bir şekilde getirecek teknolojiye henüz sahip değil, o yüzden göndermiyor. NASA’nın 2030, 2050 planları var, bu planlara göre NASA bu yıllar arasında Mars’a bir grup insanı göndermeyi, orada bir süre yaşatmayı ve tekrar Dünya’ya güvenli bir şekilde getirmek için uğraşıyor’’ dedi.


haber4.JPG
 

      Çankırılı öğrenciler Avrasya Üniversitesi ekibiyle Yomra Yerleşkesinde  bulunan 1. Dünya Savaşı Şehitler Anıtı, Ayasofya, Atatürk Köşkü ve Sümela Manastırını da ziyaret ettiler.