Nenad Bjelica’nın göreve gelmesi sonrası, deplasmanda oynadığı 2 maçı, öne geçmesine rağmen 10 kişi kalarak kaybeden Trabzonspor, evinde oynadığı ve Ankaragücü’nü konuk ettiği maçta, 10. dakikada 10 kişi kalan rakibini, ilk yarının uzatma dakikalarında ve 62. dakikada Umut’un attığı gollerle 2-0 yenerek kazandığı 3 puanın yanında, haftalardır süren moralsizliğine de son vermiş oldu.

Takım maliyetinin düşürülmesi amacıyla, fazla maaş alan oyuncular ile yollarını ayıracak olan ve bu nedenle transfer sezonunda hayli hareketli günler geçireceği düşünülen Trabzonspor’da, devam eden ligin yanında, transfer çalışmaları da yoğunluk kazanmış durumda. Teknik Direktör Bjelica, bir yandan önümüzdeki sezon takım içinde kalabilecek futbolculara, ligin kalan maçlarında forma vererek değerlendirmelerine devam ederken, bir yandan da transfer konusunda çalışmalarını devam ettirmekte.

Bugün Arif’le maça başlanması, Bjelica için gelmeden önce yapılan değerlendirmelerde belirtildiği gibi, genç oyunculara cesaretle forma verdiği söylemini doğrular nitelikteydi. Takımın aylar sonra çabuk ve ileri pas yapması da önümüzdeki sezon nasıl bir futbol oynanacağının adeta işaret fişeği gibiydi. Maç esnasında, savunmada yapılan formasyon değişiklikleri de bundan sonraki maçlarda, rakibe göre farklı oyunlar seyredeceğimiz konusunda bize biraz olsun ışık verdi diyebiliriz.

Yeni Yönetimin ve Yeni Teknik Direktörün ilk galibiyeti olan bu maç nedeniyle, takımı, teknik yönetimi ve başta Ertuğrul Doğan olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum. Bu maçta alınan anlamlı galibiyetin, önümüzdeki sezon için kulübün bütçesini sarsmadan yapılacak nokta transferlerle gelecek şampiyonluğun habercisi olmasını temenni ediyorum.