Portekiz maçının ardından milli takımı bıraktığını açıklayan ve sezon sonu Fransa şampiyonu Lille ile de sözleşmesi sona erecek olan 37 yaşındaki golcü, önümüzdeki sezon Süper Lig'e geri dönebilir.

Hürriyet'in haberine göre; Beşiktaş’ın gündeminde tecrübeli futbolcunun dönüşü var.

Burak Yılmaz'ın futbolu aynı zamanda kongre üyesi olduğu siyah beyazlı takımda bırakması için Beşiktaş cephesinde çalışmalar başladı. Yönetim daha önce iki farklı dönemde takımda görev alan 37 yaşındaki santrforun yeni sezonda yeniden Beşiktaş formasını giymesi için ikna turlarına başlayacak.

Fransa dönüşü en az 1 yıl daha yeşil sahalarda mücadele edip aktif futbol yaşamına noktayı koymayı planlayan tecrübeli futbolcunun dönmesini başkan Ahmet Nur Çebi’nin de çok istediği öğrenildi.

Burak, Süper Lig’de üst üste 2 sezonda gol krallığı yaşadı. 2011-12’de Trabzon ile 33 gol atarken, 2012-13’te Galatasaray ile 24 gol atıp Süper Lig’in zirvesine çıkmayı başardı.

GÜNTEKİN ONAY'DAN BURAK YILMAZ YORUMU

Hürriyet yazar Güntekin Onay, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a 3. kez transferi konusunda şunları yazdı:

"Sağlıklı ve futbol oynamak isteyen bir Burak’a kimse hayır demez

Burak Yılmaz son derece iyi bir profesyonel ve kendine çok iyi baktığı için 36 yaşının getirdiği handikapları yaşamıyor.

Sağlıklı ve futbol oynamak isteyen bir Burak Yılmaz’a Türkiye’de kimse “Hayır” demez. Futbol kariyerini, taraftarı olduğu Beşiktaş’ta noktalamak istemesi de doğal. Burak Yılmaz, transfer edildiği takdirde sadece saha içinde değil, tecrübesiyle saha dışında da gençlere ve takıma faydası olacaktır."