Otuz yıldır profesyonel olarak Trabzonspor'u takip ederim. 1997-2000 arası M. Ali Yılmaz dönemi hariç, hiç bir dönem yapılan transferlerin elden bir an evvel çıkarılması için kısa sürede çalışmalar başlatıldığına, menajerlere yetki verildiğine şahit olmadım.

Şöyle düşünün. Diyelim ki bir büyük kuruluşun tüm yetkilerini size teslim etmişler. Her dediğiniz yapılmak ,hayata geçirilmek durumunda.  Şirketin işleyişi gereği şirket içine bazı birimler kuruyor ve o birimlere atamalar yapıyorsunuz. Fakat aradan zaman geçse de atadığınız insanlardan oluşan birim hata üstüne hata yapıyor ve beklentilerinizi karşılamaktan çok uzak görüntü veriyor. Şimdi böyle bir durumda siz olsanız, böyle bir birimi görevde tutar mısınız? Eğer vicdani olarak sorumluluk duygusu taşıyorsanız ve de başında bulunduğunuz kurumu kendi işiniz gibi görüyorsanız, o insanları bir dakika görevde tutmazsınız. Yok eğer, "bu şirketin başındayım ama bu benim asli işim değil" diyorsanız veya şirketin başarılı olmasından ziyade cebinizi doldurma peşindeyseniz kimin ne yaptığı da fazla umurunuzda olmaz!

Gelelim konuya. Yani Trabzonspor'a. Yönetim yaklaşık elli transfer yaptı. Bugüne kadar Sörloth, Nwakaeme ve kısmen Ekuban dışında bir tek elle tutulur adam transfer edilemedi. Ve o yararlı isimlerden Sörloth zaten gönderildi. Transferde sadece stoper için 6 oyuncu transfer edildi ama hala o bölge kanayan yara! Geçtim. Bu sezon yapılan transferlerden bir tane olumlu verim alınan isim yok. Çöplük futbolcular cenneti oldu Trabzonspor! Ve şimdi daha beş ay evvel alınan futbolcuların elden çıkarılması için büyük bir çalışma var. Bu transferleri eleştirenler düşman, ama hayallerimizi söndüren, kulübün parasını heba edenler 'kulübün hizmetkarı' öyle mi? Tam bir trajedi. Ve ne yazık ki bu trajediye alkış tutan kör taraftar anlayışı! Yani  sorumluluğu yeterince üstlenmeyen, kulübü futbolcu çöplüğüne döndüren, kendine rant sağlayanlar, sırf koltukta oturduğu için "kulübe hizmet eden" konumuna sokuluyor. Ancak, "Kokainman Sturridge'yi almayın! Bilal Başacıkoğlu yeterli olmaz! Campi ağır oyuncu, neden alınıyor? Da Costa ile hedefe koşulmaz! Plaza sıradan oyuncu" ve daha birçok uyarıyı yapanlar, "düşman"!

Şimdi başa geliyor ve soruyorum. Kendinize ait şirkette başarısız olanların işine son vermekte tereddüt etmeyecek olanlar, Trabzonspor'da bu kadar israfa imza atan ve hayallerimizi yıkan izleme komitesinin görevini neden sona erdirmez! Transfer İzleme Komitesi bu kadar beter ve vasat oyunculara bedel ödemeye kefil olurken, neden hiç bir yöneticiden ses çıkmaz! Yoksa izleme komitesinin ismi olup, yetkisi yok mudur? Yani raporları dikkate mi alınmaz? Eğer öyle ise onları yetkisiz kılan yöneticiler neden hala görevde tutulur?

Bu sorularım birilerini çok rahatsız edecek. Bunu biliyorum. Sorulamayan ya da konuşulmayan gerçekleri mesleğim gereği sorma cesaretim olduğu için bizi sevmeyenler, size soruyorum.

Sizde hiç vicdan, Allah korkusu ve Trabzonspor sevgisi yok mu? Soruma cevap bekliyorum. Bu ihanetleri büyük Trabzonspor'uma izleme komitesi mi, yoksa sizler mi yapıyorsunuz?