Süper Lig’in son haftasında, geçen sezon olduğu gibi yine Başakşehir ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, yine aynı skorla rakibine 3-1 mağlup olarak, ligi 6. sırada bitirmiş oldu.

Sakatlıklar, sözleşmesi biten  ve tatile erken çıkan oyuncuların çokluğu nedeniyle alt yapı ağırlıklı bir kadro ile deplasmana giden Trabzonspor, başa baş oynadığı ve rakibine fazla pozisyon vermediği maçta, Deniz ve Lima’nın uzaktan sert şutları ile attığı gollerin yanında, Eren’in kendi kalesine attığı gole, sadece Visca ile karşılık verebilince, maçtan puansız ayrılmak zorunda kaldı.

Bjelica’yı, cesaretle genç oyunculara forma vermesi nedeniyle bir kez daha kutluyorum. Bugün orta sahada oynayan Emirhan, stoperde Taha, sol kanatta Arif ve kaleci Taha, oynadıkları oyunla, Trabzonspor’un yarınlarında var olabileceklerinin mesajını verir gibiydiler. Özellikle Emirhan’ın sahada ortaya koyduğu başarılı performansla, adeta yıllardır Trabzonspor orta sahasında oynuyormuş izlenimi vermesi, Trabzonspor ve kendisi için büyük kazanç olmuştur.

Alt yapıda yetişen oyuncuların A takıma yükselmesinin, Trabzonspor için çok önemli ve elzem olduğunu söylemeliyim. Şampiyonluğa oynayan diğer takımların gelirleriyle, Trabzonspor’un gelirleri karşılaştırıldığında ortaya çıkan uçurum, ancak alt yapıdan yetiştirilen oyuncular ile kapatılabilir. Türk ve Dünya Futboluna kazandırdığı oyuncular ile başarılar kazanan ve onların transferleri ile  yüksek  gelirler elde eden Trabzonspor, elinde bulundurduğu kaynağı çok iyi değerlendirmelidir. Trabzonspor’un ekonomik çıkmaza giren kulüplerin arasından sıyrılması, sadece sahip olduğu bu futbol kaynağının harekete geçirilmesi ile mümkündür. Sayın Başkan Ertuğrul Doğan ve Yönetim Kurulunun, bu konuda gereken adımları atacaklarına inanıyorum.

Bu maçta Emirhan’ın kazanılması, sanırım alınan mağlubiyetin üzüntüsünü de bir nebze olsun hafifletmiştir. Bu arada alt yapıdan bahsetmişken, şu konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Her alt yapı oyuncusunun A kadroya yükselmesi tabii ki beklenemez. A takıma çıkan her oyuncunun futbol zekasının, fiziğinin ve yeteneğinin çok üst düzeyde ve fark yaratıyor olması gerekmektedir. Aksi taktirde,  alt yapıdan çıktı diye takımda tutulan oyuncular, Trabzonspor’a ve kendilerine maalesef zarar vermektedirler. Kısaca, alt yapıdan çıkacak bir oyuncu, Süper Lig’de “Her takımda oynayabilirim.” görüntüsü verebilmeli. Bugün seyrettiğimiz Emirhan gibi…

Bu sezon, her maç 10 dakika ortalaması ile uzatılırken, sakatlıklara ve oyuncu değişikliklerine rağmen bu maç, sadece 4 dakika uzatıldı. Orta hakem Bahattin Şimşek kardeşim; Her iki takımda da son dakikalarda, alt yapılardan oyuncular oyuna giriyor ve Süper Lig’de ilk defa forma giyiyorlar. Sen normal süreyi uzat. Sonuç değişir veya değişmez. Biraz empati yapıp insiyatif alamayacaksanız, o sahaya çıkmayın kardeşim. Gidin evinizde seyredin maçları. Zaten farketmez burada da seyrediyorsunuz…