Alman ligine olan yakın ilgisi ve bu ligdeki oyuncular hakkında yaptığı yorumlar ile adından söz ettiren ünlü yorumcu Orhan Uluca’dan Boyata yorumu geldi:

‘’ Günümüzde ortalama bir takımda sağ stoper kimliği vardır ve sol stoper kimliği vardır sağ stoper fizikli güçlü agresif ikili mücadele oranı yüksek sol stoper ise daha naif ve ayaklarına hakim olur Boyata tam olarak sağ stoper özelliklerine uyuyor. En önemli özellikleri fizik kalite ve yüksek top hakimiyeti savunmada olduğu kadar hücumda da çok etkili bir kafa hakimiyetine sahiptir. Fizikli 9 numaraları sahadan silme konusunda çok iyi Dünya kupasında Rusya’nın etkili forveti Artem Dzyuba’yı sahadan sildi. Fit ve formda olduğu sürece bu tarz forvetler elinden kurtulamaz. Son hamleleri çok iyidir ve kolay kolay pozisyon hatası yapmaz benim Alman liginde beğendiğim en iyi 10 stoperden biridir’’ ifadelerini kullandı.

En önemli eksiği hakkında konuşan Uluca Boyata’nın sakatlık problemine vurgu yaparak oyuncunun bir üst seviyeye çıkamamasının tek nedeninin yaşadığı sakatlıklar olduğunu ve ortalama olarak sezon boyunca çok maç kaçırdığını ifade etti.

maxresdefault