Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık'ın, Avrasya Üniversitesi'nin Yomra kampüs alanı ile ilgili "işgal" niteliğindeki yıkım gayreti akıllara durgunluk veriyor.

Göreve gelir gelmez, kullanım alanı Avrasya Üniversitesi'ne ait araziyi halka açma gibi bir iddia ortaya atan Sayın Bıyık; sanki üniversite ve dolayısıyla Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'dan intikam alacakmış gibi bir izlenim yarattı.

Aslen iyi bir AK Partili olduğu bilinen ve AK Parti'den aday gösterilmeyince İYİ Parti'den seçimi kazanan Mustafa Bıyık'ın iktidar mensubu milletvekilleri ile çok samimi bir ilişkiye sahip olduğu biliniyor. Yomra Belediye Başkanı'nın, taviz vermeyen bu anlayışının arkasında da o milletvekillerinin olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar, çok güçlü bir şekilde ortada dolanıyor.

Avrasya Üniversitesi'ne kurulduğu günden beri sahip çıkmayan, her platformda üniversiteyi yani bir eğitim kurumunu yok sayar bir tutum sergileyen iktidar mensuplarının bir yılı aşkındır yıkım çabalarına karşı üç maymunu oynuyor olması da bu iddiaları güçlendiriyor.

Daha evvel Yomra Belediye Başkanı'na seslenmiş, yaptığının yanlış olduğunu dile getirmiştik. Sayın Bıyık, kendisine yapılan bu uyarı ve tavsiyeleri dikkate almadı; inatla üniversite ile uğraşıyor. İleride kendisine büyük zarar verecek bu hamlesine karşı birileri ona siyasi istikbal vaadinde mi bulundu, bilemiyoruz lakin gittiği yol yanlıştır. Mahkeme kararına rağmen attığı adım vicdanları yaralamaktadır ve bu durum kendi kredisine gölge düşürmektedir. Tavsiyemiz; AK Partili dostlarının, Sayın Ömer Yıldız ile olan sorunlarını kendi üzerinden çözme isteğine prim vermemesidir. 

Yomra'da sahili kapatan birçok kurum ve kuruluş varken ve Sayın Başkan onlara ses çıkarmazken bir eğitim kurumu ile uğraşması bize göre maksatlı ve vicdanlara aykırı bir tutumdur.