Trabzonspor Mart ayında haftada iki defa maç yapacağı şampiyonluk yolundaki en zorlu ve yorucu fikstürün ilk ayağında ezeli rakibi Fenerbahçe ile hafta içindeki kupa maçını kazanarak Gaziantep deplasmanına moralli geldi. 

*****

İlk dakikalarda maça tutuk başlayan bir Trabzonspor izledik. Henüz 3'üncü dakikada orta alandan gelişen ev sahibi takımın atağında Maxim'in ara pasında topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Kenan Özer'in şutunda kaleci Uğurcan topu kornere çeldi. Trabzonspor maç boyunca ani ataklarla gol bulmaya çalıştı. Ve böyle bir atak sonucunda Kamil Ahmet’in özverisi ve müthiş asistiyle Ekuban’nın attığı gol sonrası 1-0 öne geçti.

*****

Sumudica çok zeki bir teknik direktör. Trabzonspor'u nasıl durduracağına iyi çalışmış. Maxim ve Sousa transferleri ile Gaziantepspor çok diri ve atletik bir takıma dönüştüğünü söyleyebiliriz. 

*****

Maçta Trabzonspor adına kötü oynayan birçok oyuncu vardı. Fakat takım hem kondisyon olarak hemde bu kondisyonsuzluğa uygun olabilecek oyun düzeninde oynayamadığı için taktiksel  bir kaosun içinde çırpınıp duruyor. Şimdi birtakım arkadaşlar çıkıp;  "Takım yorgundu." diyecek ki buna kesinlikle katılmıyorum. 

****

Maç boyunca Nwakaeme’nin kenardan içeri katettiğini gördük ki bunu son birkaç kaçtır yapıyor. Nwakaeme Trabzonspor kendi sahasından hızlı çıkarken uzun toplarda kanatlarda oynuyor ama oyun set oyununa döndüğünde içeri deplase olup Trabzonspor’un uzaktan şut ve ara pasları ile insiyatif alan oyuncusu oluyor. Böylece pas alternatifi ve oluşturuyor. Aynı zamanda topu 3'üncü bölgede uzun süre tutup baskı kurmamızı sağlıyor. Bu taktik sayesinde Nwakaeme nin maç içindeki opsiyon ve etkisi artıyor. Hüseyin Hoca Nwakaeme'yi Real Madrid’deki Vinicius ve PSG'deki Neymar gibi oynatmayı hedefliyor.

*****

"Trabzonspor'da Hüseyin Hoca'nın Ünal Karaman’ın hatalarında ısrar etmesinden kaynaklanan problemler daha çok göze batmaya başladı. Ama Trabzonspor'da büyük bir kondisyon problemi var ve bunu haftalardır söylüyorum. Yine de Trabzonspor başarılı olabilir çünkü Süper Ligin en kreatif hucüm gücüne sahip.
Sadece bir kaç dokunuş Trabzonspor’u uçurur kanaatindeyim."

 

Ndiaye kesinlikle Sosa ile yer değiştirmeli, Obi Mikel tam bir 6 numara değil. Obi, 7-8 numara orijinli bir oyuncu. Sosa 10 numara pozisyonunda daha etkin olur. Ndiyaye Galatasaray’da ön libero oynadı ve enerjisi ile takımın en azından defans-orta saha boyunu kısaltır. Ayrıca takım çok geriden oyun kuruyor savunma çok geride pozisyon alıyor. Maalesef Ünal Hoca'nın en büyük hatası buydu devamında Hüseyin hoca da aynı hatada ısrar ediyor.
 

"Eğer kondisyon problemin varsa
 

Eğer iyi bir ön liberon yoksa
 

Savunmayı önde kuracaksın ki takımın pas boyu uzamasın."
 

Dikkat edin (!) Sørloth bile top alabilmek için maç boyunca geri geliyor. Bu durum haliyle takımı çok yoruyor. Herkes bunu bildiği için pas arası yapıyor. Sosa ve Mikel'in pas bağlantılarını kesiyorlar. 
 

Yapacağın tek şey savunmayı 8-10 metre önde kurmak.
 

Bunun için biraz cesaret gerekiyor.
 

Gerçekten o zaman izle Trabzonspor’u; bırakın rakiplerini yenmeyi abandone eder.
 

Herkes zevk alır futboldan.
 

Bu sistemi Trabzonspor’da en iyi Hami Mandıralı Hoca uyguladı ve o bunu uygulamakta çok cesur davrandı. Ama maalesef ne önde ne de savunmada iyi ayakları yoktu. O yüzden başarılı olmadı.
 

*****

Gelelim maçın hakemine; son maçlarda Trabzonspor aleyhine olan halem hataları oldukça sıklaştı. Trabzonspor hakemi de yendiği için bunlara ses çıkarmadı. Ama bir takımın, hem rakibini hem hemde kuralları adil bir şekilde uygulama sorumluluğunu yitiren çapsız ve artık kötü niyetli olduğuna emin olduğumuz hakemleri de yenmesini bekleyemezsiniz.
 

"2015 yılında 2-2 sona eren Çağatay Şahan’ın çok kritik hatalarla maçı katlettiği maç aklıma geldi.

O yıl Trabzonspor çok güzel bir kadro kurmuş şampiyonluk parolası ile sezona başlamıştı.

Ne tesadüftür ki yine bir Gaziantepspor maçında hakemler yaklaşık 4 saat sonra stattan ayrılabilmişti. Yöneticiler hakemi soyunma odasına kitlemiş stattan ayrılmasına müsaade etmemişti."

*****

Shota Arveladze'nin "29 puanla yattım, 26 puanla kalktım" sözünü söylediği ve daha sonra "Korkmayın ya daha olmadık" diyerek istifasıyla sonuçlanan hakem kıyımlarının devam edip daha ligin başında o muhteşem kadroya havlu attıran malum sezonda olduğu gibi yine bir hakem skandalı ile karşılaştı Trabzonspor.
 

"Hafta başında bu hakem açıklanınca çekincelerimi açıklamış bu hakemin bir operasyon hakemi olduğunu belirtmiştim."
 

'Halis Özkahya’nın yönettiği son beş maçını kazanmayan' Trabzonspor’a karşı bu hakem Trabzonspor'un galibiyetini yemiş görevini yerine getirmiştir. Trabzonspor’un tertemiz golü vicdanı kirli insanlar tarafından iptal edildi. Gaziantep’in attığı gol ofsayt kokuyor ve Trabzonspor’un en az 1 penaltısı verilmedi. 
 

Her şeyi geçiyorum; Halis Özkahya maçı 5 dakika uzattı, 91:15 de gol oldu, 96:12’de maç tekrar başladı, "Acaba Trabzon bir gol daha atar mı?" diye korktuğu için mi 97:57 de maçı bitirdi.  Hem Halis Özkahya hemde VAR’daki Özgüç Türkalp bunun hesabını elbet verecektir (!) Mutluluğunu çaldığınız çocuklar yakanıza yapışacaktır.
 

2010-2011 yılında olduğu gibi Türk futbolunda yine aynı kurullar, aynı aktörler ve aynı MHK Başkanı...
 

Türk futbolunu dünyaya rezil etmiş bu utanç sezonu tekrarlanıyor ve mutluluğu çalınmış milyonlarca Trabzonsporlu yine aynı psikolojiye ile umutları kırılmış durumda. Sezonun ilk yarısında VAR sistemi olmasına rağmen Trabzonspor’un 9 puanı hakem hataları ile gitti. Daha ne istiyorsunuz Trabzonspor'dan?
 

Lütfen Türk futbolunu kirleten bu insanları bu güzel oyundan uzak tutun. Hiçbir Trabzonsporlu sizden herhangi bir kayırma herhangi bir iltimas beklemiyor. Sadece adil olun.
 

Lütfen bırakın hak eden kazansın (!)
 

Selam ve Saygılarımla