“BİZİ RABBİMİZE DAHA ÇOK YAKLAŞTIRACAK”

Kutsal Ramazan ayının Müslümanlar arasındaki dayanışma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını en üst noktaya çıkardığını belirten Başkan Genç, “Üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan ayını bir kez daha hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayı bütün inananlar için nefsani arzularını, doymak bilmeyen hırs ve tutkularını dizginleme ayıdır. Bu ayda tuttuğumuz oruç ibadetiyle Yüce Rabbimizin sonsuz nimet ve bereketlerinden kendimizi soyutlayarak sadece nefsimizi terbiye etmiyoruz, aynı zamanda Yüce Allah’ın bizi hem bu dünyada hem de ahirette ebedi saadete ulaştıracak emir ve yasaklarını, nasihat ve öğütlerini en güzel şekilde edâ etmenin feyzini hep birlikte yaşıyoruz. Günah ve kötülüklerden uzak durarak, yaptığımız dua, niyaz ve ibadetler hiç şüphesiz ki bizi Rabbimize daha çok yaklaştıracaktır. Yüce Rabbimizin aciz kulları olarak bu dünyadaki yerimiz ve konumumuzun tam anlamıyla bilincine varmak için mübarek Ramazan ayı biz müminler için çok değerlidir. Yüce Allah’tan bütün Müslümanların Ramazan ayının İslâm dünyasını kuşatan rahmet, bereket ikliminden yeterince istifade etmesini diliyorum. Huşu, vakar, sükûnet ve hasenat ayı Ramazan’ın İslâm dünyasına hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” sözlerine yer verdi.

TERAVİH HASRETİ SONA ERİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığının kovid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır camilerde cemaatle kılınamayan teravih namazı için bu sene izin verdiğini belirten Başkan Genç, “İnşallah, bu sene teravih namazını cemaatle birlikte eda ederek camilerimizi şenlendireceğiz. Bütün ibadetlerde olduğu gibi teravih namazı da maddi ve manevi anlamda her yaş grubundan müminlerin kaynaşmasına vesile olan önemli bir ibadettir. Dolayısıyla inananlar olarak teravih namazını elimizden geldiğince camilerimizde cemaatle birlikte ada etmeye gayret edelim.” ifadelerine yer verdi. 

“MANEVİ DEĞERLERİ BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR”

Ramazan ayının yaşanılan zorlukları aşmak için Müslümanlara manevi kuvvet verdiğini dile getiren Başkan Genç, ifadelerini şöyle sürdürdü: “Bin bir bereketi içerisinde barındıran, Müslümanlar arasında birlik, yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştiren Ramazan, toplumsal huzur, barış ve refahın sağlanması açısından da çok mühimdir. Diğer yandan da Ramazan ayı bütün müminleri insanı kâmil statüsüne ulaştıracak ahlaki, maddi, manevi değerleri bünyesinde barındırıyor. Bu değerlere yeterince riayet etmek hem bu dünya hem de hesap gününde Yüce Yaratan’ın sonsuz rahmet ve merhametinden istifade etmemiz için bize fırsatlar sunar. Bu temennilerle Ramazan ayının bütün İslâm dünyası için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden bir kez daha niyaz ediyorum.”