Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile birlikte hayvansever öğretmen Necmi Aksu’nun kedi evini ziyaret etti. Bahar Ayvazoğlu birlikte buradaki kedileri seven Başkan Genç, hayvansever Necmi Aksu’dan sokak hayvanlarına yönelik yaptığı farkındalık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. 

“HAYVANLAR YAŞAMIMIZI GÜZELLEŞTİRİYOR”

Başkan Genç, ailesiyle birlikte evinin bahçesinde birçok hasta, engelli ve yavru kediye bakan Necmi Aksu’ya duyarlılığından dolayı teşekkürlerini iletti. Ortahisar Belediyesi’nin de sokak hayvanlarına yönelik birçok farkındalık etkinliği ve proje düzenlediğini ifade eden Genç, şöyle konuştu:“Gerçekten de herkese örnek olacak bir farkındalık hareketi yapıyorsunuz. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar sokak hayvanlarına yönelik farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Bu güzel şehirde sokak hayvanlarıyla birlikte yaşıyoruz. Yaşamımız onlarla daha da güzelleşiyor, renkleniyor. Onların da bir can taşıdığını, sevgiye, şefkate muhtaç olduklarını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Tıpkı bizler gibi hastalandıklarını, yaralandıklarını ve bakıma muhtaç olduklarının bilincinde olmalıyız. Hayvanları sevmeyenler, insanları da sevemez. Hayvan sevgisi medeniyetimizin, inancımızın ve insan olmanın bize yüklediği bir sorumluluktur. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bir kez daha size ve ailenize bu güzel hareketinizden dolayı en samimi teşekkürlerimi iletiyorum.” 
32D22DC2-1359-40F0-921C-0F4050E5F030

“ONLARI AİLEMİZDEN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Hayvansever Necmi Aksu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Genç ile Ayvazoğlu’na teşekkürlerini iletti. Sokak hayvanlarının da tıpkı insanlar gibi sevgiye, ilgiye ve şefkate ihtiyaçları olduğunu dile getiren Aksu şöyle konuştu: “Bugün çok değerli misafirlerimiz var. Gerçekten bu ziyaretten memnuniyet ve onur duyduk. Evimizin bahçesinde ailemle birlikte birçok kedinin bakımını üstleniyoruz. Onları ailemizden bir birey gibi görüyoruz. Çevremizde gördüğümüz sakat, bakıma muhtaç, yaralı kedileri toplayarak evimizin bahçesinde özenle bakıyoruz. Hayvan sevgisi çok başka bir şey… Zamanla onlara bağlanıyorsunuz ve ailenizden biri gibi oluyorlar. Onlar da sevgiye, ilgiye muhtaçlar. Bazen sırf sevilmek, okşanmak için size yaklaşıyorlar. Ve siz de sevginizi gösterdiğiniz zaman bunu hemen hissediyorlar, size karşılık veriyorlar.Böylece bir sevgiyi ve duyguyu paylaşıyorsunuz. Bu çok güzel bir şey… Başkanımıza ve Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’na nazik ziyaretlerinden ve hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

E21DD049-B35B-4ED5-9CD3-28809E11F3C4