Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 

Başkan Genç, mesajında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda ortaya koyduğu kahramanca mücadeleyi anlatan timsal bir eser olduğunu söyledi. 
 

"KAHRAMANLIĞI İLMEK İLMEK İŞLEDİ"
 

Başkan Genç, "Türk milleti bundan 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nda bağımsızlığına kast edenlere karşı bütün imkânsızlıklara rağmen destansı bir mücadele verdi. Yedi düvel diye tabir edilen emperyalist ülkelere karşı istiklal ve mevcudiyetini korumak için bütün varını yoğunu ortaya koyarak tarihte emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı yazdı. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleminde hayat bulan İstiklâl Marşı bu kahramanlık destanının ruhunu ve maneviyatını ilmek ilmek işleyen timsal bir eserdir." dedi.  
 

AKİF'İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
 

İstiklâl Marşı'yla ilgili Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından zikredilen, "İstiklâl Marşı bir daha yazılamaz. Kimse bir daha İstiklâl Marşı yazamaz, ben de yazamam! Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın!" sözlerini hatırlatan Başkan Genç, "Milli Şairimiz tarafından zikredilen bu sözler, tarihten ders alarak bundan yüzyıl önce olduğu gibi; bugünlerde de vatanımıza göz diken emperyalistlere karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiğini en güzel şekilde ifade etmektedir. Bugün bölgesinde yegane güç olan Türkiye Cumhuriyeti ecdadımızın Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği o mücadeleci ruhun eseridir. Bu esere sahip çıkmak, onu geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak Türk milletinin en önemli vazifesidir. Hürriyet ve istiklâlimize göz dikenlere karşı tarihte olduğu gibi, bugün de ecdadımızdan aldığımız azim, kararlılık ve cesaretle mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesilelerle bir kez daha muzaffer şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.