Genç mesajında, “Tüm İslâm âleminin, mübarek Ramazan Ayı’nın işareti olan Berat Kandili’ni tebrik ederim. Cenab-ı Allah’tan ülkemize ve tüm İslâm âlemine huzur ve esenlik niyaz ederken, felâketlerden ve afetlerden hepimizi korumasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın habercisi olan, ‘kurtuluş’, ‘temize çıkma’ gibi anlamları içeren Berat Kandili’nde dua ve niyazda bulunulması tavsiyesinde bulunan Başkan Genç, birlik, beraberlik ve dayanışmaya vurgu yaptı.

“YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ”

Başkan Ahmet Metin Genç, toplumsal barış ve huzurun en büyük teminatının birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde meydana gelen, bütün acı ve travmalarını iliklerimize kadar hissettiğimiz deprem afetinin yaralarını dayanışma ve yardımlaşmayla birlikte milletçe sarmaya gayret ediyoruz. Berat Kandili’ni idrak ettiğimiz bugünde birlik ve beraberlik içinde mümin kardeşlerimizin ihtiyaçlarını da düşünerek merhamet duygularıyla birlikte yardımlaşma faaliyetlerine aralıksız devam etmeliyiz. Gerek afetzede vatandaşlarımız, gerekse ihtiyaçlı vatandaşlarımızla inancımızın ve medeniyet anlayışımızın gereği olarak yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıyız. Afetin bütün yaralarının sarılması, afetzede kardeşlerimizin rahata kavuşması ve her türlü ihtiyaçlarının ortadan kalkması için dayanışma ve yardımlaşmamızı onlardan eksik etmemeliyiz. Bu güzel ve müstesna günleri de fırsat bilerek birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirelim. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslâm âleminin mübarek Berat Kandili’ni kutluyorum.”