Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. 

Bakan Muş ile bir süre sohbet eden Başkan Genç, “Yeni görevinizde sizlere ve ekibinize başarılar diliyoruz. Bugüne kadar ülkemize çok değerli hizmetlerde bulundunuz. İnşallah, bundan sonra da ülkemizin ekonomik kalkınmasında çok büyük yeri olan Ticaret Bakanlığı görevinde başarılı çalışmalara imza atacaksınız. Buna yürekten inanıyoruz.” dedi. 

“TRABZON LİMANI TİCARETTE ÖNEMLİ BİR ROTA”

Bakan Muş ile sohbetinde Trabzon Limanı’nın ticaretteki payını artıracak projeler geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “Salgın sürecinde ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranı en yüksek seviyelere çıktı. Bazı aylarda dış ticaret fazlası veriyoruz. Bu üreten Türkiye’nin en büyük göstergesidir. Üreten ve ürettiğini pazarlayan bir Türkiye’nin ekonomik anlamda önü açıktır. Özellikle komşu ülkelerimizle olan ticaretimizin artması bölgesel kalkınmayı beraberinde getirecektir. Bu anlamda Trabzon Limanının Gürcistan, İran, Irak, Azerbaycan, Orta Asya, Rusya ve Balkan ülkeleriyle yapılan ticaretin en önemli rotalarından bir tanesi olması hepimizin ortak arzusudur. Bu minvalde projeler geliştirilmesini oldukça önemsiyoruz.”

baskan-gencten-bakan-musa-hayirli-olsun-ziyareti.jpg

“İHRACATTA İVME YAKALADIK”

Başkan Genç, yerli ve milli ürünlerin, özellikle savunma sanayii ürünlerinin dış ticaretteki payının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Ticaret hacminin artırılması için yurt dışı bağlantıların ve ilişkilerin artırılması gerektiği üzerinde duran Genç, “Son yıllarda özellikle ihracatta yakaladığımız ivme dış ticaretimizin dengelenmesi açısından son derece önemli. İnşallah, sizlerin önderliğinde Ticaret Bakanlığımız yerli ve milli ürünlerin üretilmesinde ve pazarlanmasında itici bir güç olacak. Bölgemizde özellikle fındık ve çay gibi tarım ürünlerinin yurtdışı piyasalara ulaştırılması da çok önemli bir husus. Yerli üreticilerimizin korunması ve tarım ürünlerimizin dış piyasalara ulaştırılmasında Ticaret Bakanlığımızın üzerine büyük görevler düşüyor. Sizin ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinizde yurtdışı bağlantıların kurulması, yerli ve milli ürünlerin piyasa ağının geliştirilmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Özellikle son yıllarda artan yerli ve milli ürünlerin ticaretimizde çok ciddi bir yerinin olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bilhassa savunma sanayii sektöründe yerli milli teknolojiyle üretilen İHA ve SİHA’larla Türkiye bu sektörde dünyada öncüler arasına girdi. Gerek Türk cumhuriyetleri, gerekse Pakistan, Ukrayna ve Polonya gibi ülkeler SİHA ve İHA’larımıza, ATAK helikopterlerimize çok rağbet gösteriyor.” diye konuştu.

baskan-gencten-bakan-musa-hayirli-olsun-ziyareti-001.jpg

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise, dile getirilen konuları yakından takip edeceğini belirterek, ziyaretten dolayı Başkan Genç ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’ye teşekkürlerini iletti. Ziyaret karşılıklı hediyelerin sunulmasından sonra sona erdi.