Babalar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, mesajında Türk toplumunda babaların ‘aile reisi’ sıfatıyla hayatları boyunca birçok sorumluluğu ve fadakârlığı üzerine alarak ailenin birlik ve beraberliği için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini dile getirdi.

“BABA, AİLENİN ANA OMURGASI”

Babaların yaşamları süresince ailenin karşılaştığı her türlü sorun ve sıkıntıya göğüs gererek ailelerin en büyük payandası haline geldiğini belirten Başkan Genç,  “Aileler, genel itibarıyla üç ayağından oluşmaktadır. Anne, baba ve çocuklar ailenin sac ayaklarını oluşturan temel yapı taşlarıdır. Türk aile yapısında görev ve sorumluluk itibarıyla babalar en önemli sac ayağını, tabiri caizse ana omurgasını oluşturmaktadır. Babalar, ifa ettikleri bu önemli görev dolayısıyla sevgi ve şefkatlerini bizden esirgemediği gibi; hayatlarımız  boyunca karşılaştığımız sıkıntı ve zorlukları aşmak için başvurduğumuz yegâne dayanak noktamızdır. Aile fertleri olarak her türlü sıkıntı ve sorunun üzerinden gelmemizde en büyük motivasyon ve güç kaynağımız  babalarımızdır.” ifadelerine yer verdi. 

“BABALIK EŞSİZ VE MÜSTESNA BİR DUYGU”

Babaların engin yaşam tecrübeleriyle aile fertlerine her konuda rehberlik ederek sorunların çözülmesine ön ayak olduklarını kaydeden Başkan Genç, “Tarihten beri Türk aile yapısında güç ve otoriteyi temsil eden babalar, bütün aile fertleri üzerinde koruyucu şemsiye görevi görerek ailenin ayakta kalmasının mümessili olmuşlardır. Yeri geldiğinde sevgi, merhamet ve şefkatini bizden esirgemeyen babalarımız hayatın zorlukları karşısında bocaladığımız en çalkantılı dönemlerimizde bizlere engin yaşam tecrübeleriyle rehberlik ederek her türlü sıkıntının üstesinden gelmemize ön ayak olurlar. Yerlerini hiçbir zaman doldurmayacağımız babalarımızı sadece babalar gününde değil, bütün hayatları boyunca onlara karşı görev ve sorumluluklarımızı lâyıkıyla yerine getirmeleyiz. Ailenin bütün fertleri için gözünü kırpmadan en ağır sorumlulukları üstlenen, en çok cefa çeken, her sıkıntımızı kendi sıkıntısı bilip bunları aşmak için büyük fedarkârlıkların altına giren babalarımıza karşı her zaman gereken hassasiyeti ve saygıyı göstermeliyiz. Türk örf ve adetlerinde ataya, babaya saygı tarihin her döneminde her zaman en öncelikli konular arasında yer almıştır. Bu bilinçle hareket etmek, ne pahasına olursa olsun bizler için her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren babalarımıza karşı bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bir baba olarak sözlerimize burada son verirken ‘babalık’ gibi çok  eşsiz ve  müstesna duyguyu tatmış olan bütün babaların bu anlamlı gününü tebrik ediyorum.  Yüce Rabbimden bütün babalara aileleriyle birlikte hayırlı, huzurlu, neşeli  ve sağlıklı ömürler diliyorum.  Bu vesilelerle başta kendi babam olmak üzere ahirete irtihal eden bütün büyüklerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha yâd ediyorum.” cümlelerine yer verdi.