Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk yurdunun düşman işgalinden kurtarılarak, Türk milletinin hür ve bağımsız bir devlet kurmasına öncülük eden tarihe mâl olmuş mümtaz şahsiyetlerden biridir.”

“BİR İDEAL ETRAFINDA MİLLETİ BİRLEŞTİRDİ”

“İstiklâl Savaşı’nın önderliğini yürüten Mustafa Kemal Atatürk, halk iradesine dayanan cumhuriyeti ilan ederek, Türk milletine bağımsızlıktan sonra en büyük armağanı vermiştir. Atatürk’ün önderliğini yürüttüğü İstiklâl Savaşı sadece Türk milletinin hürriyetini kazanmasını sağlamamış, aynı zamanda sömürülen bütün mazlum milletlere de istiklâllerini kazanmaları yolunda ilham kaynağı olmuştur. Aziz milletimizin eşsiz fedakârlığıyla bu destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri yönetimi ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir. Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklâl mücadelemizi cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.” 

“Sağlam temeller üzerinde kurduğu Türkiye Cumhuriyeti; bugün siyasi, ekonomik ve askeri olarak her zamankinden daha güçlü bir şekilde onun yolundan giderek bölgemizde ve dünyada barışın tesis edilmesi için var gücüyle mücadele etmektedir.”

“Siyasi ve askeri kişiliği, liderlik vasfıyla dünya tarihinde silinmez izler bırakan Atatürk’ün mücadelesini ve takip ettiği yolu izleyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni daha aydınlık ve güçlü yarınlara kavuşturacağız. Bu vesilelerle büyük devlet adamı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna fedakârca şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum.”