Başkanı Ahmet Metin Genç, yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yeni bir yılın daha arifesindeyiz. Zaman, su gibi akıp geçti... Göz açıp kapayıncaya kadar, 2019 yılını geride bıraktık. Bizi sevince ve mutluluğa boğan olayların yanında, hafızamızda kötü izler bırakan, içimizi daraltan gelişmeler de yaşadık.  Yurtiçi ve yurt dışında unutmamızın asla mümkün olmayacağı hadiselere tanık olduk. Komşu ülkelerimiz Irak ve Suriye'de yaşanan iç savaş, diğer yandan Doğu Türkistan, Libya, Afganistan, Yemen ve diğer Müslüman ülkelerde yaşanan katliam boyutuna varan hadiseleri içimiz kan ağlayarak takip ettik. Her zaman mazlumların ve ezilenlerin yanında yer alan Türkiye Cumhuriyeti'nin İslâm coğrafyasında yaşanan acı hadiseleri engellemek için yaptığı operasyonları ve girişimleri seksen milyon tek yürek olarak destekledik. Türkiye Cumhuriyeti bu anlamda hem Ortadoğu coğrafyasında, hem de dünyanın diğer bölgelerinde barışın tesis edilmesi ve mazlumların haklarının korunması için her zaman en ön safta yer aldı. Ülkemizin bu iyi niyetli girişimlerine rağmen emperyalist ülkelerin kendi çıkarları doğrultusunda birtakım taşeronlarını kışkırtmaları sonucu 2019 yılında yukarıda zikrettiğimiz ülkelerde çok acı verici gelişmeler yaşayarak, 2019 yılını tamamladık." 
 

"YENİ YILDA DOSTLUKLAR, İYİLİKLER ÇOĞALSIN"
 

"Şimdi ise, 2020 yılına girmenin heyecanını ve sevincini bütün insanlık olarak müşterek bir şekilde yaşıyoruz. Yeni yıl demek, yeni umutlar, yeni heyecanlar ve yeni hedefler demek... Yüce Allah(C.C)'tan 2020 yılının hem ülkemiz için; hem de bütün dünya için bütün güzellikleri beraberinde getirmesini niyaz ediyoruz. Ve yeni yılın bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Rabbimizden diliyoruz. İstiyoruz ki, yeni yılda dostluklar, iyilikler ve güzellikler çoğalsın, dünya barışı sağlansın; savaşlar, katliamlar ve baskılar son bulsun..." 
 

"BAŞARILI FAALİYET DÖNEMİ GEÇİRDİK"
 

"2019 yılında Ortahisar Belediyesi olarak çok başarılı bir çalışma ve faaliyet dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Belediyemizin uzun ve kısa vadeli hedefleri doğrultusunda vatandaşlarımızı daha rahat bir yaşama kavuşturmak için; bütün gücümüzle gayret ettik. Ekonomik kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanarak en ücra mahallelerimize kadar hizmet ve projelerimizi götürdük. Halkımızın bizden beklentilerini, taleplerini imkânlarımız ölçüsünde karşıladık. İlçemizdeki 85 mahallemizin her birinde irili-ufaklı projeler ve çalışmalar yürüttük... Bu anlamda bütün Ortahisar Belediyesi personellerine, müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza ve meclis üyelerimize ortaya koydukları özverili gayretlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. 2020 yılında da belediyecilik hizmetlerimizi daha ileri bir noktaya taşıyarak, bütün personelimizle birlikte ilçemizi daha sorunsuz ve daha mamur bir hale getirmek için; canhıraş bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sözlerime burada son verirken, 2020 yılının bütün insanlık için hayırlar getirmesini bir kez daha Yüce Rabbimden niyaz ediyorum ve bütün vatandaşların yeni yılını tebrik ediyorum."