Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar ilçesinde barınan depremzedelerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eşi Arzu Genç ile birlikte depremzedelerin masalarını tek tek gezerek hâl ve hatırlarını soran, durumları ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi alan Başkan Genç’e depremzedeler gösterdiği yakın alâka ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

“ZOR ZAMANLARIN ALTINDAN KALKABİLEN BİR MİLLETİZ”

Türk milletinin dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla bu gibi afetlerin üstesinden her zaman geldiğini ifade eden Genç, “Büyük bir felâketle, deprem bilimcilerin anlatımına göre yeryüzü kurulu kurulalı yaşanan depremler arasında ilk 20’ye girecek bir afeti yaşadık. Büyük bir felâketle karşı karşıyayız. Zor günler geçiriyoruz, üzüntülüyüz. Burada bulunan kıymetli misafirlerimizin, Rahmeti Rahmana kavuşan yakınları için başsağlığı diliyoruz. Bütün deprem şehitlerimize Allah (C.C.) gani gani rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Yurdumuzun her bölgesinde olduğu gibi, dayanışmayla beraber, inancımızın, medeniyetimizin bize yüklediği sorumlulukla birlikte zor zamanların altından kalkabilen bir milletiz. Bu nedenle Allah’ın (C.C.) lütfu ve inayetiyle bu asil millet, bu zor süreci devletimizin ve milletimizin birlikteliğiyle altından kalkacaktır.  Yaralarımızı saracağız. Bizim inancımıza göre deprem ve sel gibi büyük afetlerde Rahmeti Rahmana kavuşanlar şehit mesabesindedir. İnşallah, onların şefaatiyle beraber Cenabı Allah daha güzel günlere kavuşmayı nasip edecektir.” diye konuştu.

“DEVLETİMİZİN BÜTÜN KURUMLARI AFET BÖLGESİNDE”

Trabzon’un bütün ilçelerinde toplamda 15310 depremzedenin, Ortahisar’da ise, 7415 depremzedenin barındığını devlet, STK’lar ve hayırseverler tarafından bütün ihtiyaçlarının karşılandığını kaydeden Genç, “Ülkemizin bütün şehirlerinde olduğu gibi, Trabzonumuzda da depremzede kardeşlerimize kucak açtık.  Bir yandan da o bölgemizdeki depremzede vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Devletimizin bütün gücü, bütün kurumları şu anda orada. Cumhurbaşkanımız deprem bölgelerini ziyaret ediyor. Elbirliğiyle, dayanışmayla beraber bunun altından kalkacağız. Şu anda Trabzonumuzda 15310 misafirimize kucak açtık. Sizler de bu manada bizim misafirimizsiniz. Dilediğiniz kadar misafirimizsiniz. Bu manada sizlere kapılarını açan çok kıymetli sağlık camiamıza, Dr. Mehmet Sarı Ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Ve bu akşam ki ikramla bizleri bir araya getiren kıymetli iş insanı İzzet Usta Ağabeyimize çok teşekkür ediyorum. Biz Allah’ın izniyle birlikte elbirliğiyle birlikte bu hüznün, bu acının üstesinden geleceğiz. İnşallah, bu yemek ikramından sonra sizler için bir değişiklik olması hasebiyle yakın zamanda hizmete aldığımız Trabzon Akvaryum’u uygun görürseniz, kabul buyurursanız orayı da ziyaret edeceğiz. Tekrar afiyet olsun, hepinizi saygılarımla ve sevgilerimle selamlıyorum. Allah (C.C.) yar ve yardımcımız olsun. Cenab-ı Allah (C.C.) bize nasip ettiği bu güzel toprakları ve bu asil milleti bu tür felâketlerden korusun. Hepinizi saygıyla selâmlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Genç, Ahmet Yaşar Efendi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan afetzede aileleri de ziyaret ederek, hâl ve hatırlarını sordu, çocukları kucağına alarak sevdi.

Başkan Genç, deprem afetinde büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösteren Trabzonlulara ve Türk milletine teşekkür etti.  Yemek programından sonra afetzedeler belediye personeli eşliğinde Trabzon Akvaryum’u gezdi.