TİSKİ, TEDAŞ, doğalgaz ve TELEKOM gibi kurumların Ortahisar’da yürüttüğü büyük ölçekli altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Başkan Genç, şöyle konuştu: “Bugüne kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan 638 sokak bize teslim edildi. Bunlardan 440 sokağın imalatını tamamlayarak sokaklarımızı çok modern ve güzel bir görünüme kavuşturduk. Bize devredilen 198 sokağımızda da imalat çalışması yapacağız. Yalıncak, Kanuni, Yeşilova, Soğuksu, Yeşilvadi, 1 Nolu Bostancı, 2 Nolu Beşirli son haftalarda çalışma yaptığımız mahallelerimizden sadece birkaçı...”

“EN KISA ZAMANDA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ”

Yıl sonuna kadar büyük ölçüde altyapı çalışmalarının tamamlanacağını ifade eden Genç, 2023 yılında yapılan çalışmalarla ilgili şu istatistikleri paylaştı: “Şu ana kadar kırsal ve merkez mahallelerimizde 56,503 metre, (57,800 ton) asfalt döküldü. Yapılan beton yol miktarımız ise 1,510 metre, bu da yaklaşık 1,700 metreküp ediyor. Yaptığımız taş parke çalışmalarımız da 5,890 metreye ulaştı, bu da yaklaşık 6,200 metrekare alanı kapsıyor. Çalışma yapılmayı bekleyen toplamda 31,377 metre sokağımız kaldı. Bu sokaklarda en kısa zamanda imalat çalışmalarımızı tamamlayacağız.” 

“BÜYÜK ÖLÇEKLİ DÖNÜŞÜMLER YAŞANDI”

Ortahisar’ın yapılan projeler sayesinde hem altyapı anlamında hem kentleşme ve ulaşım anlamında tarihinin en iyi konumunda olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Ortahisarımız önceki yıllarla kıyaslanamayacak ölçüde her anlamda iyi bir konuma geldi. Hem altyapı anlamında hem de üst yapı anlamında şehrimizde gözle görülür ölçüde iyileştirmeler oldu. Büyük ölçekli dönüşümler yaşandı. Yapılan devasa proje ve hizmetler neticesinde Ortahisarımız; kentleşme, yeşil alan, ulaşım, kültür-sanat, altyapı ve üstyapı olarak tarihinin en iyi konumuna yükseldi. Özellikle turizmin ivme kazandığı son yıllarda bu çalışmaların yapılmış olmasını oldukça önemsiyoruz. Nihayetinde bütün bu çalışmalar vatandaşlarımızın konforunu yükseltmek ve şehrimizde yaşam kalitesini artırmak için yapılıyor. Bizim vatandaşlarımız bu konfora, bu kaliteye fazlasıyla lâyık... Bundan dolayı Trabzon’da son 40 yılın en büyük altyapı ve üstyapı projesi bu dönemde yapılıyor. Hemşehrilerimiz de bu çalışmalar yapılırken sebat ve sabır gösteriyor.  Dolayısıyla bu çalışmalar yapılırken ortaya koydukları sabır ve sağduyudan ötürü vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

  Kaldırım (1)Asfalt (7)