Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile birlikte Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne iade-i ziyarette bulundu. 
 

Dernek Başkanı Ahmet Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Başkan Genç, "Of derneğimiz medeniyetimizin esas değerlerini oluşturan kültür ve yardımlaşma konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Of Derneğimize bir sözümüz vardı. Geç de olsa bu sözümüzü ifa ettik. Of hakikaten şehrimiz adına çok çok önemli bir ilçemiz. Önemli değerler yetiştirmiş bir ilçemiz. Son kabine açıklandığında dört bakanımızdan üçünün Oflu olması bir tesadüf değil... Of hakikaten çok önemli, biz de gurur duyuyoruz. Ülkemiz şu anda çok kritik eşikten geçerken kabinede dört Trabzonlu bakanımızın oluşu ve bunların üçünün  Oflu olması, Of'un alameti farikasıdır." dedi. 
 

"YENİ BİR KADRO İLE  YOLA ÇIKTIK"
 

Genç, vatandaşların taleplerinin imkânsızlıklar nedeniyle karşılanamadığı durumlarda bile vatandaşların muhatap alınarak görüşülmesinin yerel yönetimlerin amacı olması gerektiğini dile getirdi. Genç, şöyle konuştu: "Biz de istediğimiz manada büyükşehir yapılanmasını oturtmuş değiliz. Ama bu beş yıllık dönemde zorlanarak da olsa adımlar atmaya çalıştık. Şimdi yeni dönemde bu süreci tamamıyla ikmal edip bu güzel şehre hizmet etmek amacında ve arzusundayız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte güzel bir ivme yakaladık. Birlikte yönetme anlayışı hakim... Bir işte mevzuatlarının en iyisini yaparsınız ama uygulayıcıların ahengi yoksa sonuç alamazsınız. Tabiri caizse kafalarımız uyan bir yönetim anlayışındayız. Çünkü hizmetleri kesintiye uğratmadan vaktinde yapmak yerel yönetimler çok önemli.  Biz de yeni dönemde yeni bir kadro ile beraber yola çıkmaya karar verdik. Biz halkın seçtiği yöneticiler olarak halkın erişebildiği yöneticiler olmak durumundayız. Bütün talepleri istekleri karşılamayabilirsiniz ama vatandaşla görüşmek zorundasınız. Biz bunu önemsedik ve buna öncelik verdik. Rutin belediyecilik hizmetlerimizi yaparken vatandaşlarımızın da yanında olmaya gayret ediyoruz. Evi yanan bir vatandaşımızı ziyaret ettik. Böyle durumlarda vatandaşlarımız devletin varlığını yanında hissetmek istiyor." 

baskan-genc-of-onemli-degerler-yetistirdi.gif
 

"KABİNEDEKİ DÖRT BAKANIMIZ BİZİM İÇİN ŞANS"
 

Trabzon'da sivil toplum örgütlerinin dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Genç, "Bir taraftan da dönüşüm projeleri sürerken, diğer taraftan da en önemli sıkıntımız olan trafik sorunumuz var. İşte bütün bu konuları istişareyle çözmeye gayret ediyoruz. Trabzon'umuzda şu anda kayıtlı 1607 dernek var. Yani dinamik bir sivil toplum yapısına sahibiz. Bir taraftan da şehrin merkezine gelmiş derneklerimiz var. Of Derneği gibi... Bu manada hepimiz bu şehrin paydaşıyız, o nedenle  bütün fikirlere açık olarak da bu şehri yönetmek önemli bir konu. Murat Zorluoğlu Başkanımız bu anlayışla hareket ediyor. Bunu da bu dönem için şans olarak görüyorum. Kabinede de dört tane bakanımızın olduğunun bilincinde olarak da biz de yerel idareciler olarak daha güzel hizmetleri şehrimize taşırız diye düşünüyorum." diye konuştu. 

 
"MAYASI DA HAMURU DA SAĞLAM"
 

Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Aksoy ise, Başkan Genç'in sivil toplum örgütleriyle istişareye çok önem verdiğini belirterek, "Başkanımızın halkla iç içe olan yönetim anlayışını takdir ediyoruz. Tabi herkesin isteğini, talebini karşılamak mümkün değil ama onları muhatap almak da bazen sorunları çözmenin ötesinde bir anlam ifade edebiliyor. İşte Ahmet Başkanımız bunu yapıyor. Bu dernekte her görüşten, farklı görüşten insanlar var... Hiçbir ayrım yapmadan onların da fikirlerini dinlemenin mühim bir konu olduğunu düşünüyorum. Başkanımız sivil toplum örgütleriyle istişareye çok önem veriyor. Bu amaçla şehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini sık sık ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunuyor. O nedenle başkanımızın hakiki anlamda mayası ve hamuru sağlam." sözlerine yer verdi.