Trabzon Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile makamında görüştü. Mehmet Aşık, Ortahisar’da ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan başta, Kanuni Bulvarı,  Boztepe tünelleri ve Çömlekçi’ye yapılması gündemde olan yol projelerinin son durumuyla ilgili Başkan Ahmet Metin Genç’i bilgilendirdi. 

Projelerle ilgili Başkan Genç’in görüşlerini dinleyen Mehmet Aşık, kamu yatırımlarında en çok finansman harcanan projelerin başında yolların geldiğini kaydetti. 

“ŞEHİR İÇİ TRAFİK RAHATLAYACAK”

Karadeniz Bölgesi’nde, kamulaştırma maliyetleri, dağlık jeolojik yapı ve iklim şartlarından dolayı bir birim yolun maliyetinin oldukça yüksek olduğunu belirten Aşık, “Özellikle şehir içi ulaşımda kamulaştırma bedelleri önümüzde en büyük engel olarak duruyor. Buna rağmen son yıllarda ulaşım konusunda çok ciddi bir mesafe kat ettik. Devletimizin bütün imkânlarını kullanarak şehir içi trafiğini rahatlatacak olan başta Kanuni Bulvarı ve onun devamı olan Boztepe tünelleri ve viyadükleri gibi çok maliyetli projeleri kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. İnşallah, bu projeler tamamlandığında şehir içi ulaşım önemli ölçüde rahatlayacak.” diye konuştu. 

baskan-genc-asik-ile-gorustu.jpeg

“EN BÜYÜK GİDER KALEMLERİMİZ YOLLAR”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, belediyenin en büyük gider kalemlerinden birinin de yollara harcanan kaynaklar olduğuna dikkat çekti. Göreve geldiği günden beri yol çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü ifade eden Başkan Genç, “Ortahisar’ımızda ana faaliyet alanlarımızdan bir tanesini de yollar oluşturuyor. Bu anlamda ilçemizde ulaşım ve trafik sorununu çözmek için birçok projeyi tamamladık. Diğer yandan da programımıza uygun olarak da yol çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle kırsal ve merkez mahallelerimizde yol standartlarını oldukça yükseğe çektiğimizi ifade etmeliyim.  Bir yandan asfaltlama ve betonlama çalışmalarımızı yürütürken diğer yandan da mevcut yollarımızda bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda yeni yol açma çalışmalarımız da sürüyor.” dedi.