“TEMELLERİ SAĞLAM ATTINIZ”

Programda AK Parti kurucularına hitap eden Başkan Genç, Türkiye’nin AK Parti’yle birlikte her geçen büyüdüğüne dikkati çekerek, “Tam 21 yıl önce ‘Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı’ sözüyle başlayan hikâyemiz içerisinde o kadar çok anlatmaya değer gelişme var ki inanın saatlerce konuşabiliriz. En temel noktada sizler tüm bu gelişmelerin şahitleri, ilk tuğlalarını örenleri ve sağlam temellerini atanlarısınız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye’mize ve AK Partimize önemli katkılar sundunuz.” diye konuştu.

“DÜNYA SİYASİ TARİHİNDE BENZERİ YOK”

AK Parti’nin ulaşım, sağlık, ekonomi, sanayi, turizm ve kültür-sanat alanında Türkiye’ye çok büyük katkılar sunduğunu dile getiren Genç, “Koskoca 21 yılın 20 yılını iktidar olarak geçirmiş bir siyasi hareketten söz ediyoruz. Dünya siyasi tarihinde benzeri olmayan ve bundan sonraki süreçte de kolaylıkla başarılabilecek bir netice değil bu. 21 yılda; ulaşımdan sağlık sektörüne, ekonomiden sanayiye, turizmden kültür-sanata hayatın her alanına katkılar sunduk. Şimdiye kadarki kazanımlarımızla yetinmedik ve bugün de milletimize hizmet yolunda ilk günkü aşkla yolumuza devam ediyoruz.”  dedi.

VESAYET ODAKLARINA KARŞI MİLLİ İRADEYİ SAVUNDUK

AK Parti’nin Türkiye için hayal olan projeleri bir bir hayata geçirdiğini kaydeden Genç, “Geride bıraktığımız yıllar dünyamızda yaşanan değişim karşısında bizlerin de ne derece mesafe kat ettiğini gösteriyor. Bir zamanlar sadece hayal olan projelerin bugün Türkiye’mizde bir bir hayata geçmekte olduğunu görüyoruz. AK Partimiz bu başarıları 11 Milyonu aşkın üyesi ve ona güvenen milyonlarca insanın desteğiyle başarıyor. Milyonlardan aldığımız bu destekle bireyselliği geride bırakarak, ülkemizin doğusundan batısına her bir insanı ailemize dahil ederek her türlü vesayet odağına karşı milli iradeyi, hukukun üstünlüğünü ve insan hak ve hürriyetlerini koruyup geliştirmenin mücadelesini veriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞLARIMIZIN GÖNLÜNE DOKUNDUK”

Trabzon’un yapılan proje ve çalışmalar neticesinde göç veren şehir konumundan çıkarıldığını ifade eden Genç, “Bizler, birbirimize iyi günde de kötü günde de her zaman destek olduk ve büyük bir aile haline büründük. Ve bu aile ile vatandaşlarımızın karşısına her zaman hizmet siyasetiyle, hak ve hakikat siyasetiyle çıkmanın gururunu hep birlikte yaşadık. Hızla akıp giden zaman içerisinde bugünler de geçtiğinde, partimize, şehrimize ve ülkemize yaptığımız hizmetlerin her zaman hatırlanacağına inanıyorum. Şehrimiz özelinde Trabzon’umuzun Türkiye’miz için olduğu kadar AK Partimiz için de önemli bir şehir olduğuna hepimiz hem fikirizdir. Türkiye’mizin T’sidir Trabzon. Tarih, kültür ve sanat şehri olarak nitelendirdiğimiz Trabzon’umuzu göç veren bir şehir konumundan çıkartarak çok daha cazip bir kent haline dönüşümüne katkılar sunduk. Gönül belediyeciliği kavramını gün yüzüne çıkartarak 7’den 70’e her bir insanımızın gönlüne dokunmanın çabasını sarf ettik. Ve çok daha fazlasıyla birçok yatırımı şehrimize kazandırdık.” cümlelerine yer verdi.

“GÖNÜL KIRIKLIKLARINI TAMİR ETMELİYİZ”

Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca insanın AK Parti’ye güvendiğini ifade eden Genç, “Bugünümüze baktığımızda, dünyamızda başta ekonomi olmak üzere yaşanan olumsuzlukların ne yazık ki ülkemize de tesiri bulunmakta. Yaşanabilecek tüm zorluklar karşısında her şeye rağmen bizlere güvenen milyonlarca insan var. Ve bu durum bizlere bir ahenk içerisinde hareket etmemiz gerekliliğini zorunlu kılıyor. AK Partimiz sıradan bir siyasi partiden çok daha fazlası ve bu büyük davanın sevdalısı insanlar olarak AK Parti ailemiz içerisinde eğer ki varsa gönül kırgınlıklarını tamir etmeliyiz ve başarılarla dolu geçmişimize yine el ele ve kol kola yeni zaferler yazmalıyız. AK Parti kurucularının “2001’deki aynı ruh ve heyecanla hazırlanmamız gereken 2023 seçimleri bizler için önemli birer dönüm noktası. 2023 hedeflerimizden çok daha fazlası olan 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçirmemiz önümüzdeki süreçte göstereceğimiz mücadelenin başarısına bağlı. Sizler geçmişte attığınız her bir adımda ve söylediğiniz her bir sözde AK Partimizin temsiliyetini en iyi şekilde gözler önüne serdiniz. Sizlerin samimiyetine, göstermiş olduğunuz gayrete kalben inandığımı ve güvendiğimi belirterek aynı inançla davamıza hizmetinizi sürdüreceğinize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“DAHA GÜZEL BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaklarını belirterek, “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek küresel güçlere meydan okuyan Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim en büyük değerimiz. Onun öncülüğünde birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece ülkemizi hep birlikte çok daha ileriye taşıyacağız. Bu anlamda partimizin kuruluşunda yer alarak büyük emeklerle bugünlere ulaşmamıza katkı sunmuş siz değerli dava büyüklerime, arkadaşlarıma tekraren şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, çok daha güzel başarılara ve çok daha güzel günlere yine hep birlikte imza atacağız.” dedi.

Başkan Genç, konuşmasının son bölümünde, “Bu duygu ve düşüncelerimle birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan ayımızın şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslâm dünyası için hayırlara vesile olmasını temenni ederek önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kadir Gecemizi ve akabindeki Ramazan Bayramımızı tebrik ediyor, sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

“AHDE VEFA AK PARTİ’DE ÇOK ÖNEMLİDİR”

AK Parti Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz ise konuşmasında, “Bir partinin büyüklüğü o partiye gönül verenlere gösterilen vefayla ölçülür. Bu vefayı da Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç devam ettiriyor. Siyasette ahde vefa çok çok önemlidir. Sayın Başkanımız seçildiği günden bugüne kadar hem Ramazan programlarında hem de farklı platformlarda bizlerle bir araya geliyor, istişare ediyor. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Davaları dava yapan istişaredir, istişareyle ilerlemektir.  Sayın Başkan da bunu ziyadesiyle yapıyor.” dedi.

“BİZİ BİR ARAYA GETİRDİ”

Trabzon Eski Belediye Başkanı Niyazi Sürmen, “Allah bize de hizmet yapmayı nasip eyledi. Yalnız şunu özellikle belirteyim ki, Ahmet kardeşim seçildiği günden bugüne bizleri hiçbir zaman unutmadı. Geçtiğimiz dönemlerde de belediye başkanı olarak bizleri bir araya getirdi. Eski dostları, eski arkadaşları gördük. Bu Ramazan’da da tekrar bizi bir araya getirdi. Burada birçok dostu, arkadaşı gördüm kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.  2023’e birlik beraberlik ruhuyla girerek inşallah, yeniden Reisimizi cumhurbaşkanı yapacağız.” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN UNUTMADI”

AK Parti Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin ise, “Ak Parti kuruluşunda sayın belediye başkanımız da birlikte görev yaptık. Ben il başkanı, o yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. Daha sonra il başkan oldu. İl başkanı olduğu günden bugüne kadar kurucu yönetimi hiçbir zaman unutmadı. Çeşitli platformlarda bizleri bir araya getiriyor. Unutulmamak çok önemli ve çok güzel bir duygu. Bu duyguyu ve bu mutluluğu bize yaşattığı için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Geleneksel iftar programına; kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin, Kurucu Merkez İlçe Başkanı Mustafa Yanmış ve Trabzon Eski Belediye Başkanı Niyazi Sürmen, Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz, Eski İlçe Başkanı Ergin Aydın ile kurucu il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları katıldı.