Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin Akoluk Yerleşkesi’ni hizmete açtı.

Makine İkmal,  Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet ve şantiye binalarının bulunduğu alanın açılışına; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, BBP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Buzdağ, MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri dernek başkanları, STK temsilcileriyle çok sayıda muhtar katıldı.

“İNSANI ESAS ALAN HİZMET ANLAYIŞI”

Açılış konuşmasını yapan Başkan Genç, göreve geldiği andan itibaren gönül belediyeciliği anlayışıyla çalıştığına vurgu yaparak, “2023 yılımızın ülkemize şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Göreve geldiğimiz andan itibaren gönül belediyeciliği anlayışıyla insan odaklı hizmet anlayışını öne alan çalışmalar yaptık. Ve hamdolsun ilçemiz genelinde verdiğimiz sözleri tutmaya çalıştık. Büyük oranda yaptıklarımız oldu ama yapmaya devam ettiğimiz çalışmalar da var. Asıl olan, insanı esas alan bir hizmet anlayışını her zaman öne çıkarmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de bu projemizdir. Şu anda; Makine İkmal,  Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğümüzün bulunduğu bu alanın açılışını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

11DA2C65-9BB1-4DA2-9874-1FBCA0B5B0B6

“28 MİLYON 700 BİN TL’YE MÂL OLDU”

Proje alanının Ortahisar Belediyesi’ne tahsisinden dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkür eden Başkan Genç, “Yeni şehirlerarası terminal binası nedeniyle hem bizim, hem de Büyükşehrin yerleşkelerinin nakli söz konusu oldu. Projemizi hayata geçirdiğimiz 14 dönümlük alanın belediyemize tahsisini uygun gören Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Bu taşınmazları devraldıktan sonra binamızı yaparak şantiyemizi buraya naklettik. Kıymetli mesai arkadaşlarımızın daha güzel bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet etmesi için bu güzel çalışmayı tamamladık. Projemizin, Makine İkmal kısmının yatırım bedeli 14 milyon TL; Fen İşleri kısmı 9 milyon 200 bin TL, Temizlik İşleri kısmı ise 5 milyon 500 bin TL civarında bir yatırım bedeline mâl oldu.” şeklinde konuştu.

“GÜZEL HİZMETLER SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“2023 yılının hem Ortahisar Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi’nin açılış yılı olacağına dikkati çeken Başkan Genç, “Halkımıza hizmet anlayışlarımız nedeniyle hem bizim, hem de Büyükşehir Belediyemizin açılış yılı olacak. Bu açılışımızla beraber inşaatlarını büyük ölçüde tamamladığımız kısa zaman içinde Basın Müzesi, Hasanpaşa Hamamı, Çukurçayır Doğa Park, Boztepe Seyir Terası ve Gezinti Yolu, En Mutlu Köy ve Sağlıkçılar Parkımızı hizmete alacağız. Ortahisarımızda göreve geldiğimiz andan itibaren çok büyük bir ahenkle çalıştığımız Büyükşehir Belediyemiz ise Ortahisar sınırları içerisinde Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, Otogar, Ganita -Faroz Sahil Düzenlemesi, Kadınlar Hali, Planetaryum ve Bilim Merkezi ve Çömlekçi Dönüşüm Projesiyle birlikte şehrimizi daha iyi standartlara kavuşturacağız. Ben bu vesileyle aynı yönetim anlayışıyla çalıştığımız, bize desteklerini esirgemeyen kıymetli belediye başkanımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah, bu çalışmalarla beraber cumhuriyetimizin 100. yılında, bu sembol yılımızda güzel hizmetleri vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz.”  diye konuştu.  
 

2F06AA40-59C0-4A63-AFC3-E6A0797381F8

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuşmasının son bölümünde projeye destek veren ve açılışa katılan herkese teşekkür eden Genç, “Bu güzel topraklara hizmet eden ve rahmeti rahmana kavuşan bütün belediye başkanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ortahisar’ımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Ben bu topraklara hizmet eden bürokratlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Sözlerimi tamamlarken teşriflerinizden dolayı her bir misafirimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ortahisar Belediyemizin 414 Temizlik İşleri personeli, 181 Makine İkmal personelimiz olmak üzere 684 mesai arkadaşımıza burada üretecekleri hizmetlerle güzel mesailer diliyorum. Kazasız, belasız, hayırlı işler ve başarılar diliyorum. Bu esere emek veren herkese, başkan yardımcılarımıza, birim müdürlerimize, belediye meclis üyelerimize çok teşekküre diyorum.” ifadelerine yer verdi.

“KAMU HİZMETİNDE ORGANİZASYON ÇOK ÖNEMLİ”

“Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, vatandaşlara kaliteli hizmeti sunmanın en önemli ayağının altyapı hizmetleri olduğunu kaydederek, “Belediye hizmetlerinin en önemli kısmı aslında altyapı hizmetleridir. Aslında gözükmeyen, ama belediyenin iş yükünün en büyük kısmı budur. Bu işleri organize edecek birimlerin organizasyonu çok önemli. Burası vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin çok iyi gitmesi için güzel bir yerleşke olacak. Bu güzel hizmet için belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza kamu hizmetinin ulaşmasını bir adım daha ileriye götürdükleri için de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

89B3B53A-8570-48F9-A43C-F000C8A31636

“BU ÇOK ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇTI”

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman konuşmasında Trabzon’da yaşama sebeplerini artıracak projeleri bir bir hayata geçireceklerini dile getirerek, “Türkiye Yüzyılının ikinci gününde bu hizmeti açan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i tüm kalbimle tebrik ediyorum. Bu yıl Büyükşehir ile Ortahisar’ın sloganı açılış yılı… İş sağlığı ve güvenliği açısından bu tür modern binalara Türkiye’nin ihtiyacı vardı. Bu çok önemli bir ihtiyaçtı. Bu hizmetlerin gecekondu diye tabir edilen binalarda değil, bu tür modern hizmet binalarında yerine getirilmesi gelecek nesiller açısından çok önemli. Yaşama sebeplerinin artacağı bir şehri hayata geçiriyoruz. Bu yıl her gün yaşama sebeplerini artıran yeni bir tesisin açılışı yapılacak.” sözlerine yer verdi.

“HİZMETİ YAPARKEN GÖNÜLLERE DE GİRİLDİ”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ise konuşmasında Başkan Genç’in bugünlere çok iyi hizmetler yaparak geldiğini ifade etti. Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılından itibaren Ortahisar Trabzon’a bir ışık gibi saçıyor. Bizde belediye başkanlarımızla birlikte seçimle gelen kişiler olarak, milletimize hizmet etmek için imkân verildiği ölçüde çalışmaya devam ediyoruz. 2014 yılından itibaren Ahmet Başkanımızla güzel bir birlikteliğimiz oldu, ‘muhtarlarla mesai arkadaşıyım’ dedi. Bu sözde değil, özde oldu, fiiliyatta oldu. Ve kol kola bugünlere çok iyi hizmetler yapılarak gelindi. Hizmeti yaparken gönüllere girildi, gönüller kırılmadı. Bunun altını çizmek istiyorum. Yani, bir işi yaparken insanları da onore etmek gerekiyor. Ahmet Başkanımızın eli Güneydoğu’ya da dokundu. Orada da başkanımızı soruyorlar. Bizler hizmet etmeye devam edeceğiz, hizmet ederken de gönüllere girmeye devam edeceğiz. Yapılan hizmetlerden dolayı değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”