61TRABZONHABER-HABER SERVİSİ

Gümüşhane’de define aramak için yapılan kazı sonucu doğal yapısı bozulan Dipsiz Göl konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Birçok tartışmayı da beraberinde getiren olay sonrası her kafadan farklı bir ses çıkarken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dipsiz Göl’ün bulunduğu alanın doğal sit alanı ilan edileceğini ve yapılacak çalışmalarla gölün eski haline kavuşacağını açıkladı.

Bu gelişmeler yaşandığı sırada ilginç bir açıklama ise Gümüşhane Belediye başkanı Ercan Çimen’den geldi.

Çimen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, günlerdir basında çıkan fotoğrafların aslında söz konusu göle ait olmadığını söyleyerek büyük şaşkınlığa neden oldu.

Basında çıkan dipsiz göl fotoğraflarının kentin başka bir bölgesinde bulunan ve yine adının dipsiz göl olduğunu belirttiği başka bir göle ait olduğunu iddia eden Başkan Çimen, yaptığı açıklama ile tepki çekti.

İşte Ercan Çimen’in o açıklaması:

“Son günlerde ulusal basında yer alan ve kamuoyunda ilimizin yanlış tanıtılmasına dönüşen durumdan rahatsızlığımızı belirtmek isterim. Basında yer alan "Dipsiz Göl" haberlerinde kullanılan fotoğraflar merkez Dörtkonak Köyü yaylası sınırlarındaki Dipsiz Göl'e aittir. İlimiz merkezine bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki İstavroma yaylasında define aranan ve yörede Dipsiz Göl olarak adlandırılan alandan farklıdır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere ilimizde görev alan tüm idarecilerimizin ilimiz için gerekli hassasiyetleri gösterdiğinden şüphem yoktur. Gümüşhane halkının ve tüm idarecilerinin ulusal basında haksız eleştirilere maruz kalmasından üzüntü duyduğumuzu kamuoyunun takdirlerine sunar saygılar dilerim.”

1111.png

Bu açıklamanın ardından bazı vatandaşlar Başkan Çimen’e tepki göstererek, “Fotoğraftaki duruyor, biz başka gölü katlettik mi demek istiyorsunuz?” şeklinde yorumlarda bulundular.

İşte Başkan Çimen'in define aranan göl olduğunu iddia ettiği Dipsiz Göl...

76943477-1605945662863491-6854696993290190848-o.jpg