Bu yıl Şampiyonlar Ligi hedefiyle başladığı sezonda Avrupa kupalarından tamamen elenen Trabzonspor hayal kırıklığı yarattı!

Maç hakkında Fanatik’teki köşe yazısında spor yorumcusu Umut Eken Basel ile Trabzonspor’un kadro değerlerini kıyaslarken dikkat çekici şeylere değindi!

İşte o yazı:

‘’ Trabzonspor, futbol adına haksızlığa uğradığı bir turu geride bıraktı. Ülkede buram buram acının teneffüs edildiği günlerde bu maçları oynamak bile mental bir sağlam duruş. Takdir edilesi. Saha içindeki organizasyonun da hakkını vermeli. Hatta dün geceki maç için ilkinden çok daha övgü dolu konuşmalı.

Abdullah Avcı’nın Başakşehir’de zirvesini yapıp, Trabzonspor’da rakiplerini mahkum bıraktığı geçiş oyununun her versiyonu vardı.Taktik plan mükemmele yakındı. Böylesi bir maçta yakalanabilecek her fırsat bulundu. Olmadı.

Futbolun başka gerçekleri var. Sadece 90 dakikaya, bir tura, bir sezona sığacak hacimde değil üstelik.Sezon başı yapılanması, strateji, fayda/maliyet.. Kadro yapılanması ya da aklınıza ne gelirse.. Bir futbol politikası belki de..

Bariz hataları olmadığının altını çizip, Larsen’in sol bek, Bartra’nın sağ bek başladığı bir oyunu kafanızda yeniden kurgulamaya çalışın! Çok daha önemlisi, dün geceden kopup rakamlarla değerlendirip, ‘Bu iş buraya nasıl gelir!’ diye sorgulayalım.

Türkiye liginin şampiyonu, İsviçre’de şampiyon olamamış bir takıma elendi. Güncel piyasa değeri kendisinden 100 milyon Euro daha az (140-40) bir ihracatçı ekibe..

İlk 11’inden kimi alıp, Trabzonspor 11’ine koyacağınıza bir çırpıda yanıt veremediğiniz, 170 bin nüfuslu bir şehrin temsilcisine boyun eğdi Türkiye şampiyonu!’’