Maç sonrası Üzgün olduklarını söyleyen Abdullah Avcı, "Hakikaten çok üzücü. Söyleyecek çok fazla bir şey bulamıyorum. Çok enteresan. Gol atıyorsun, VAR'dan dönüyor. Çok dramatik. Bu seviyede bu kadar pozisyona girip atmak gerekiyor. 12-13 tane net pozisyon, rakip de inanamadı. Bugün oyuna baktığımda istek, coşku organizasyon, pozisyon var ve dönüşünde ilk pozisyonda gol yiyoruz. Oyundan kopmuyoruz, penaltı kazanıyoruz, pozisyonlara giriyoruz, atamıyoruz ve ilk yarı itibariyle eşit olarak içeri giriyoruz. İlk maçta da ikinci maçta da belki bir santimle dönen golümüz, VAR’dan dönen penaltımız ve golümüz var. 2 maçta girebileceğin maksimal oyun olarak, iştah olarak gol sayısı ve beklentisi olarak ancak bu kadar girebiliyorsun. Artık orada dokunuş ve beceri kalıyor" dedi.

'Say say bitmiyor...'

İlk maçtan turu koparabileceklerini ancak bunu başaramadıklarını dile getiren Avcı, "İki maçın üzerinden gidecek olursak, her şeyde üstündük. İlk maçta koparabilirdik. Bugün iyi başladık, ilk gelen top gol oldu. Penaltı kaçırdık. Say say bitmiyor... İki maçın hak edişinin karşılığını alamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Fazlasıyla hak ettiğimiz bir turdu ama bunun karşılığını alamadık" ifadelerini kullandı.

'27 ayda 3 kupa aldık'

Transfer konusuna da değinen başarılı çalıştırıcı, "İki maçın kalitesinin transferle bir alakası olmadığını düşünüyorum. Transferler iki, iki buçuk senedir benim okeyimle oluyor. Transfer çözüm değil. Takım organizasyonu bir çözümdür. 27 ayda, 3 kupa aldı bu takım. İnişleri, çıkışları olacaktır. Kupa hedefi önünde duruyor, Türkiye Kupası hedefi. Bugünden itibaren, zaten yaptığımız, önümüzdeki senenin organizasyonunun çalışmasını yapıyoruz" diye konuştu.

"Teknik oyuncularla buna devam ettik. bekleri daha derinliğe yolladık. Her türlü pozisyona girdik. Kenar ortayla, merkezden girdik, gol attık sayılmadı, penaltı oldu. Değişikliklerin olumsuz olduğunu düşünmüyorum. Transferler konusu benim tasarrufumda olan, yönetimle karşılıklı uygun görüldüğü, scout ekibiyle beraber yaptığımız bir durumdur. Oyunu seyrederken oyunun içinde, oyunun nasıl aktığını takip edip ona göre hamleler yaparsın. Oyun başından sonuna kadar benim kontrolümde."

'Rakip bizden çekiniyor'

"Bugün yediğimiz 2 golün açıklaması merkezden olan bir pozisyonla alakalı değil. 60’tan sonraki pozisyonda oyunun seyri ise şöyle oldu; rakip bizden çekiniyor, bekliyor, ben teknik oyuncularla oyunu domine ediyorum. İçeri atma becerisini biz tamamlayamadık. Merkez oyuncuyla 2-0’a geldiğine katılmıyorum. Oyun bizim elimizde gitti. fırsatları da bulduk fakat değerlendiremedik."

'Türkiye Kupası hedefi önümüzde'

“Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde toplam 10 müsabaka oynadık. 4 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet aldık. Aslında birbirine yakın seviyede, dengede gittik ama uluslararası seviyede devamlı maç oynamak önemli deneyim kazandırır. Bu 2 maç önemli şanssızlıklarla oldu. Bir sonraki sene benzer şeyler yaşadığını görürsün, Liverpool’da, Ajax’ta, Milan’da olduğu gibi. Bizden önce Beşiktaş veya Başakşehir’de olduğu gibi. İniş çıkışları olacaktır. Türkiye Kupası hedefi önümüzde duruyor."