61TRABZONHABER-HABER SERVİSİ

Birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındıran balık asırlardır insanların başlıca besin kaynaklarından biri olmuştur. Pek çok çeşidi bulunan balık sağlık açısında mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerin başında geliyor.

Eskiden balık fakir yiyeceği olarak bilinirmiş. Bunun nedeni ise eski yıllarda denizler henüz bu kadar kirlenmemişken, balık türleri bol olarak avlanıyordu. Balıkçı esnafı çıktığı avlardan bol bereketli dönüyordu. Balık bol olunca fiyat da düşük olur ve dar gelirlinin sofrasından eksik olmazdı.

Gelin görün ki yıllar geçtikçe denizler yine insan eliyle kirletildi. Balık çeşitliliğinde azalma oldu. Hali hazırda avlanabilen balık türleri de az olduğu için çoğu zaman balık fiyatları neredeyse tavan yapıyor.

Balığı sofrasından eksik etmek istemeyen vatandaşlar da balık fiyatlarını takip ederek, balığın bol, fiyatların düşük olduğu zamanları kaçırmıyor ve sofrasını bu zengin vitamin kaynağı besinle şenlendirmek istiyor.

61 trabzonhaber.com haber servisi olarak güncel balık fiyatlarını sizler için araştırdık.

Bilindiği üzere Karadeniz’de balık sıkıntısı yaşanıyor. Bu durum balık halinde satılan balık fiyatlarını da etkiliyor. Trabzon balık halinde özellikle barbun ve palamut fiyatları dikkat çekiyor. Barbun ve palamut, en pahalı balık olarak dikkat çekerken, orta direk vatandaşın en fazla, fiyatı en düşük olan hamsi ve istavrite ilgi gösterdiği öğrenildi. Bazı balık türlerinde fiyatların yüksek olmasının sebebi ise, bu balık türlerinden Karadeniz’de bu sezon istenilen verimin alınamayışı olarak gösteriliyor.

İşte günlük balık fiyat listesi:

Hamsi 7.5-10 TL (kg) (İnce-iri)

İstavrit: 10-15 TL(kg)

Mezgit: 35-40TL (kg)

Palamut: (Tane)25-30TL

Tirsi: 20-25TL (kg)

Zargana: 30-35TL (kg)

Barbun iri: 40-50 (kg)

Normal Boy Barbun: 30TL (kg)

Levrek: 35TL (kg)

Çupra: 35TL (kg)

Somon: 30TL (kg)