Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun güneydoğu ziyaretlerinde Batman iline’de uğrayarak bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Av.A.Akif Gür, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ve kalabalık heyetin karşıladığı Bakan Karaismailoğlu, Batman’da bir dizi temaslarda bulunarak bir takım yapılacak olan projeler ele alınmıştı.

Gelen heyetler arasında Kara Yolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Karayolları 9.Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan vardı. Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamada; Hasankeyf, Gercüş, Midyat’ı bir birine bağlayıp Habur’a ulaşan önemli ulaşım aksı burada yapılan sıcak asfalt çalışmasını yerinde izledik. Yine Batman genelinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak gerekli inceleme ve denetimlerini yapıyoruz. Biran önce devam eden projelerimizin bitmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Bundan sonra ilgililerle beraber Batman için yapılacak yatırımların takibini yapacağız dedi.

bakanin-batman-ziyaretinde-gercus-konusuldu.jpg

Dikkat çeken ayrıntı ise Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelerek Gercüş için yapacaklarını dile getirdi. Aynı zamanda Gercüş halkının istek ve taleplerini söyleyen başkan Gündüz Günaydın ‘’Sayın Bakanım Gercüş Bir Başkadır’’ biz çok şey istemiyoruz, Gercüş’e 2.200 metre duble yol,2.200 metre sağlı sollu çevre yolunun kaldırımın yapılması ,orta refüj ve ağaçlandırma ( peyzaj) yapılması , Kırkat göledi yürüyüş ve bisiklet yolu yapılması ,Midyat -Gercüş ilçeye bağlantı yolu olan 350 MT asfalt yapılması, Midyat-Gercüş eski yolu olan  (2.500 MT ) asfalt yapılmasını özellikle Gercüş ilçesine bağlı 24 köy bu yolu kullanmaktadır.

bakanin-batman-ziyaretinde-gercus-konusuldu-002.jpg

Belediye Başkanı Gündüz Günaydın yapılan hizmetleri ve yatırımları yerinde incelemek üzere Batman’a ziyarete gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun programında, Batman için yapılan toplantıda başkan Günaydın Bakan Karaismailoğlu’na ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek , ilçenin ihtiyacı olan ve yapılması gereken hizmetleri ileterek  desteklerini istedi.

Ayrıca Bakan Karaismailoğlu  Gercüş- Kaya pınar Kavşağı'nın bu yıl hizmete gireceğini , Batman-Hasankeyf-Gercüş- Midyat yolunun'da önümüzdeki yıl programa dahil edeceklerini ifade etti.

Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın ise; "Bu süreçte bugüne kadar yapmış oldukları ve yapacakları hizmetlerden dolayı emeği geçen desteklerini bizlerden esirgemeyen öncelikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na ;Batman Valisi Hulusi Şahin'e , AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir'e Batman AK Parti İl Başkanı Av.A. Akif Gür'e Karayolları 9.Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'a Batman ve Gercüş halkı adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.