Baharın gelişini müjdeleyen ve tüm Türk Dünyasında kutlanan Nevruz Bayramı'nda, Azerbaycanlı soydaşlarımızın tercihi Türkiye ve Karadeniz Bölgesi oldu.

Qafqaz Travel Naxçıvan sahibi Mehman Shabanov, Comfort Holiday Travel Azerbaijan sahibi Shehriyar Gurnanzade ve Grandiose Travel Azerbaijan sahibi Pirizade Ziyar, Nevruz Bayramı dolayısı ile Azerbaycan Bakü ve Nahçıvanlı misafirlere Türkiye turu düzenledi. Misafirlere Trabzon'dan profesyonel turist rehberleri Nazan Alsan ve Pınar Göktürk eşlik etti. 

Azerbaycanlı acentalar, Karadeniz turu kapsamında, Trabzon'da Ayasofya Camii ve Müzesi, Atatürk Köşkü, Uzungöl, Rize ve Ayderi ziyaret etti. Daha sonra Trabzon Of'ta bulunan doğal ve yöresel ürünler alışveriş merkezi Bitkimix ziyaret edildi. 



Bitkimix AVM de, Azerbaycanlı şarkıcılar Zülfiye Xanbabayeva'nın Azerbaycan, Zeynalova'nın Biz İki Devlet Bir Milletiz ve Mustafa Yıldızdoğan'ın Türkiyem şarkıları ile Bitkimix Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Ali Rıza Köroğlu ve Bitkimix personeli tarafından karşılanan Azerbaycanlı misafirlere ikramlarda bulunuldu ve çeşitli hediyeler verildi.



Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Azerbaycanlı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vagıf Novruzoğlu tarafından selamlanan misafirler, karşılaşmadan çok memnun oldukları vesilesiyle Bitkimix ve Hacı Uğur Efendi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Nar'a, Bitkimix Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Ali Rıza Köroğlu'na, tüm Bitkimix personeline ve Prof. Dr. Vagıf Novruzoğlu'na çok teşekkür etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.