2015 seçimlerinde Ak Parti'nin Ankara milletvekili adayı olan Mehtap Toruntay'ın Trabzon Uzungöl'deki olaya ilişkin açıklamaları büyük tepki topladı.

Toruntay sosyal medyada yaptığı paylaşımda; "Bir Türk olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine çağrımdır. Vatandaşlarınızı Trabzon gibi"cahil,vandalların" yaşadığı yerlere göndermeyin, ülkede faaliyet yürüten Trabzonlu vandalları müteahit, tüccar, iş adamı vs'nin faaliyetine müsade etmeyin" demişti.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise Toruntay'ın bu ifadelerine sert çıktı.

Milletvekili Ayvazoğlu yaptığı açıklamada; "Trabzon gibi kadirşinas, tarihi ve kültürel değerlerinden ödün vermeden yaşayan, gönlü yüce insanların şehrine kalkıp "cahillerin ve vandalların şehri demek cehaletin dik alasıdır.

Başka bir ülkeye seslenerek kendi vatanının bir parçası olan bu güzel şehri hedef göstermek, şikayet etmek, ticari ilişkilerinizi kesin demek de gerçek bir vandalizm örneğidir.

Herkes haddini bilecek. Suni gündem oluşturmak için üstünüze vazife olmayan ve üstelik konunun mahiyetini de bilmeden atılan bir tweet üzerinden PR yapmaya çalışmak kusura bakmayın ama ziyadesiyle ucuz bir siyaset ürünü Mehtap Hanım. Madem AK Parti saflarında vekil olmaya talip oldunuz önce vekaletin ne demek olduğunu bir idrak edin derim. Bizler şehrimizden vekil seçiliyoruz ancak tüm Türkiye'yi ilgilendiren kararların altına imza atıyoruz. Bu imza memleket içinde fitne fesat çıkarabilme potansiyeli olan, kendi ülkesine yabancı, okumadan anlamadan yorum yapma refleksi gelişkin kişilere de ağır gelir. Lütfen özür dilemeyiniz. Bu üslubun özrü olmaz. Susun ve haddinizi bilin yeter!" dedi.

d-05wctw4aab1po.jpg