12 Eylül 1980 Darbesi'nin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan; 28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon temsilcisi Aynur Özdemir; "Toplumumuzun her kesiminde onarılmaz yaralar açan , Türkiye Cumhuriyeti Tarihi'nde utanç yılları olarak yerini alan 1980 Darbesi her alanda ülkemizi geriye götürmüştür." dedi.


       Özdemir, konuşmasının devamında; "Dönemin hükümeti görevden alınarak TBMM'nin lağvedildiği , anayasanın uygulamadan kaldırıldığı , siyasî partilerin kapatılıp parti liderlerinin tutuklandığı bu dönemde çok büyük insan hakları ihlâlleri yaşanmıstır . 14 bin kişi vatandaşlıktan çıkarılarak açılan davalar sonucunda 230 bin kişi yargılanmış , 517 kişi de idam edilmiştir.


Kenan Evren ve Kuvvet komutanlarından oluşan Milli Güvenlik Konseyi çağ dışı uygulamalarla ülkeyi tam 9 yıl yönetmiştir. 


Ülkemizin üzerinde bulunduğu jeopolitik konumdan dolayı çok değerli topraklarda yaşıyoruz , her millet için önem arz eden bu toprakları bize bırakmak istemeyen karanlık güçler ülkemizi sömüremediklerinde iç karışıklık çıkararak darbelere zemin hazırlamışlardır. Bunu yapan hainler bilmelidir ki taşı toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı asla teslim etmeyeceğiz .Tarihini , geçmişini bilen bilinçli nesiller yetiştirerek bu coğrafyada varolmaya Allah'ın izniyle devam edeceğiz.


Bu vesile ile tarihe kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980  Darbesi'ni kınıyoruz ve milletimizin bir daha böyle darbeler yaşamamasını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.