61trabzonhaber

Trabzon’da trafiğe kapatılan Kahramanmaraş Caddesi’nin üst yapısı tamamlandı. Son görüntüsüyle şehrin büyük bir keşmekeşlikten kurtulduğunu gösteren proje, 2014 yılında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yapılmasını gerekli gördüğü bir projeydi. O dönem birçok kesimden destek bulan Başkan Genç’in bu proje fikri bazı kesimlerce çok eleştirilmişti.

2019 yerel seçimleri öncesinde Ahmet Metin Genç seçim vaadine yeniden Kahramanmaraş Caddesini koydu. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi de bir karar alarak ilk adımı attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 5 Mart 2022 tarihinde Kahramanmaraş Caddesi’nin kapatılacağının müjdesini verdi.

Bir süredir çalışmaların devam ettiği Kahramanmaraş Caddesi’nin yeni hali yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Başkan Genç’in o dönem ne kadar doğru bir proje kararı verdiği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu. Keşmekeşlikten kurtulan Trabzon’un merkezi, proje tamamlandığında ve halkla buluştuğunda yeni bir cazibe alanına kavuşmuş olacak.

22-9

11-13