Serginin açılışına üniversitenin Genel Sekreteri Gülay yeniçeri, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özbilen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Ünver, Mimarlar Odası Başkanı ve Mütevelli Heyet Üyesi Gürol Ustaömeroğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

thumbnail-img-0323.jpg

80 ÖĞRENCİ 20 AKADEMİSYENLE GÜMÜŞHANE SÜLEYMANİYE MAHALLESİ İÇİN ÇALIŞTI

Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özbilen düzenlenen sergi hakkında bilgi verdi.

thumbnail-img-0069.jpg

Özbilen ‘’Fakültemizin bütün bölümleri artık sadece eğitim yapmakla kalmıyor, potansiyelimizi çevremize aktarmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün gerçekleştirildi. Bir yarı yılın sonucunda yapmış olduğumuz projeleri şu anda sergiliyoruz. Tam 80 öğrencimiz 20 akademisyenle  Gümüşhane Süleymaniye mahallesi için bir toplu konut projesi ürettiler. Bu konuda Gümüşhane Belediyesi bizlere çok yardımcı oldu, katkı gösterdi, öğrencilerimize ev sahipliği yaptı. Onun için onlara teşekkür ediyorum. Tabi bu güzel ortamı bizlere hazırlayan ve eğitim kalitemizi arttırmamıza neden olan Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Ömer Yıldız ve değerli akademisyenlere de  teşekkür ediyoruz. Amacımız bölgemizdeki illerin, ilçelerin ihtiyaç duydukları bu proje potansiyelini onlar için gerçekleştirmektir. Buradaki çalışmalarda  Gümüşhane Süleymaniye bölgesi için yaptığımız çalışmalardır. 80 öğrencimizin 30 hoca ile birlikte üretmiş oldukları ve seçerek ürettikleri bir projeleri gururla sergiliyoruz’’ dedi.

thumbnail-img-9940.jpg

Projede yer alan tüm öğrencilere Gümüşhane Belediyesi teşekkür belgesi gönderdi. Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri ise serginin yakın zamanda Gümüşhane ilinde de açılabileceğini halkında bu projeleri görmesi gerektiğini söyledi.

thumbnail-img-9948.jpg