Türkiye’nin önde gelen şeflerinin jüri koltuğunda oturduğu ve yarışmacıların kıyasıya rekabet ettiği “The Taste Türkiye” nin 2. sezonunda önemli bir isim yarışmacı oldu. Avrasya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları dördüncü sınıf öğrencisi Fox Tv de ikinci sezonuna başlayan The Taste Türkiye’ye başvurdu. Elemeleri başarıyla geçen Can, yarışmacı olarak jürinin karşısına çıktı.

İREM CAN; HAYALLERİMİN PEŞİNDEYİM

İrem Can yaptığı açıklamada başarının formülü işi çok sevmektir. Buna inanan biriyim. Küçüklüğümden beri mutfakta zaman geçirmeyi, bir şeyler üretmeyi severim.Üniversitede de bu bölümü okumayı çok istedim ve kazandım, dedi.

Can yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi. ‘’The Taste Türkiye’nin ödülü kendine ait bir yemek programıydı. Bu da benim yıllarca istediğim hayal ettiğim bir şeydi. Hayalime ilk adımı bu şekilde atabileceğimi düşündüm. Bu yüzden yarışmaya katılma kararı aldım. Aynı zamanda jüri koltuğunda yer alan şeflerle aynı ortamda çalışacak olma fikri beni çok etkilemişti. Onlarla bu ortamı deneyimlemek istedim’’.

BU İŞİ SEVENLER GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜNÜ TERCİH ETMELİ

‘’Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün bu mesleğe ilgisi olan kişilerince seçilmesi gerektiğinin kanısındayım. Aşçılık, çok çalışmayı, takım çalışmasına uyum sağlamayı, uzun çalışma sürelerine ayak uydurmayı gerektiren bir meslek. Bu meslekte ilerleyeceksiniz gerçekten bu işi sevmeniz gerekecektir’’.

İrem Can Avrasya Üniversitesi Gastronomi Bölümünün gerçekleştirdiği yarışmada da hazırladığı menüsü ile yarışmaya katılmış ve derece almıştı. Can’nin ödülünü Sen Anlat Karadeniz dizisinin usta oyuncusu Sinan Tuzcu takdim etmişti.

Programda yarışmacılar, 12 hafta boyunca Siemens’in yenilikçi ve teknolojik ankastre ürünleri ile hazırlayacakları lezzetli yemekleri Ali Ronay, Esen Hünal, Rafet İnce ve Hazer Amani’ye beğendirmeye çalışarak, kıyasıya yarışacaklar.