Bölgesel

Avrasya Üniversitesi neden linç edildi? Perde arkası

Abone Ol

61TrabzonHaber-

Avrasya Üniversitesi Senatosu, 6 Ocak Çarşamba günü "yüz yüze sınav" kararını öğrencilerine duyurmuştu. Kararda, final sınavlarının 25 Ocak'tan 15 Şubat tarihine ertelenmesi ve sınavların yüz yüze olacağı belirtilmişti. Üniversite, eğitimin pandemiden dolayı uzaktan devam edeceğini de karar metnine eklemişti. 

Birçok üniversite gibi Koronavirüs sürecinin gidişatına göre karar açıklayan Avrasya Üniversitesi için sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Salgının yoğun seyrettiği bir dönemde yüz yüze sınav olacaklarını düşünen öğrenciler, kararın açıklandığı andan itibaren sosyal medyada türeyen "fake" hesapların da yaptığı bilgi dezenformasyonuyla üniversiteyi topa tuttu. 

Ülkeyi yöneten siyasi iradenin ve Bilim Kurulu'nun, pandeminin yayılım hızına göre açıkladığı kontrollü yaşam kararlarına paralel bir karar açıklayan Avrasya Üniversitesi Senatosu, 2020-21 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başında da hükumetin Koronavirüs politikasına uygun şekilde hareket etmişti.

Bu süreçte öğrenci sağlığına en çok dikkat eden üniversiteler arasında yer alan Avrasya Üniversitesi'nin, kararda geçen final tarihlerine kadar yayılım hızı ve vaka sayısına göre yeni kararlar açıklayabileceği öğrenildi.

Siyasi güçlerin ilginç denge politikası!

AK Parti'deki bazı isimler, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayların ardından yaptıkları açıklamalar ile "öğrenci düşmanı", "ilim katilleri" gibi ifadelerle suçlanmıştı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, üniversite öğrencileri için "Geziniz, hendekleriniz, darbeleriniz bize diz çöktürtemedi" diyerek terörist imasında bulunmuştu. 

Avrasya Üniversitesi açıklamasından sonra AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali, konuyla Salih Cora'nın ilgilendiğin duyurdu. Küçükali, "Ak Parti olarak, öğrenci kardeşlerimizin mağdur duruma düşmelerine razı olamayız" dedi.

Avrasya Üniversite'sinin açıklamasını büyük bir bilgi kirliliği ile servis edenler, "troll ve fake" hesaplar ile durumu Türkiye gündemine sokan kişilerin yanı sıra AK Partili bazı isimlerin de başka olaylarda terörist diye suçladıkları öğrenciler için "üniversiteye karşı öğrencinin yanındayız" mesajı vermesi dikkat çekti.

Öte yandan Milletvekili Salih Cora, üniversite ile herhangi bir organik bağı olmamasına rağmen Avrasya'ya dair alınan her kararda rol kapmaya çalışması da eleştiri aldı. Cora, daha önce de Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında hakemliğe soyunmuştu.
 

Abone Ol