Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Programının düzenlemiş olduğu “Hayallerimiz Sergisi 4” ve “Çocuk Kitaplarından Drama Gösterilerine” etkinliğine Trabzon’da bulunan çeşitli okullardan 450 Anaokulu ve İlkokul öğrencisi ve 150 Çocuk Gelişimi Bölümü Lise öğrencisi katıldı.


 ‘’Hayallerimiz Sergisi 4’’ etkinliğinin açılışını Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu ve Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Yıldızlar gerçekleştirdi. 


img-20191227-wa0011.gif
 

Yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Aytaç Dilek ‘’Yapılan açılıştan sonra üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencilerimiz ilk gün sergiye yoğun ilgi gösterdi. Sergide Sanat ve Yaratıcılık, Çocuk Edebiyatı, Oyun ve Oyun Materyalleri ve Materyal Geliştirme dersinde yapılan ürünler sergilendi. Serginin 2. Günü ise hem drama gösterilerine hem de sergiye Ana okul ve İlkokul çocukları, Öğretmenleri ve Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. “Ornitorenk” ve “Ormanda Yetenek Yarışması” adlı drama gösterileri çocuklar tarafından çok beğenildi. Çocuklar için hazırlanan gösterinin çocuklar tarafından beğenilmesi, hazırlayan öğrencilerin teorikte öğrendiklerini uygulamada sergilemesi açısından büyük yarar sağladı. Sergide yer verilen ürünlerle ilgili olarak çocukların sergiyi heyecan ve merak içinde gezmesi ayrıca önemliydi. Avrasya Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri teoride öğrendiklerini uygulamada materyallere dönüştürerek bilgilerini daha anlamlı kıldığı ve çocuklar tarafından ürünlerin beğenilmesi serginin amacına ulaştığını göstermekteydi. 2 günlük yoğun bir programı başarılı şekilde geçiren Çocuk Gelişimi Bölümü Trabzon’da gerçekleştirmekte olduğu başarılı projelere bir yenisini daha ekledi’’ dedi.
 

Dilek eğitim öğretim yılı içerisinde bölüm olarak yaklaşık elli etkinliğe imza atmayı hedeflediklerini de dile getirdi.