İşte o röportaj…

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Bizde Avrasya Üniversitesi mezunu ve şu an Avrasya Üniversitesinde çalışan Alper Saydam ile beraberiz.

Alper bize öğrencilik hayatından bahseder misin?

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde Sağlık Yönetimi bölümü okudum. Çok güzel anılarım oldu. Herkese teşekkür ediyorum. İlgi ve alakalarından dolayı Avrasya Üniversitesine ayrıca teşekkür ediyorum.

Şuan Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesinde iş hayatına devam etmektesin doğru mu? İş hayatına atıldıktan sonra zorlandığın bir konu oldu mu?

Hayır, zorluk yaşamadım.

Alper bugün senin günün. Bize farkındalık oluşturmak adına neler yapmamız gerektiğini söyler misin?

Engelli vatandaşlara normal vatandaşlara davranıldığı gibi davranılmalı. Engelli insanların sağlıklı insanlardan farkının olmadığı unutulmamalı. Engelli vatandaşları ötekeleştirmemek gerekir. Her zaman yardım etmemiz gerektiğini yinelemek isterim.

Senin için Avrasya Üniversitesi hem ergonomik olarak, hem öğretim elemanları olarak ve Mütevelli Heyet Başkanımız Ömer Yıldız'dan öğrenim ve iş hayatında sana destek sağlandı mı?

Evet, desteklerini eksik etmediler. Tüm akadamik ve idari personeller hep yanımdaydı. Başta Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız olmak üzere tüm Avrasya Üniversitesi personellerine teşekkür ediyorum.”