61trabzonhaber/spor servisi

TRT Spor'da konuşan Kaya Çilingiroğlu, Abdullah Avcı'nın sisteminin futbolseverlere keyif vermeyeceğini, yapılan Yusuf ve Maxi Gomez transferlerinin de olağanüstü olmadığını söyledi.

Çilingiroğlu yaptığı değerlendirmede, Abdullah Avcı'nın her daim temkinli ve çok pasa dayalı bir sistemi tercih ettiğini belirterek, "Bu sistem ve anlayışla Trabzonspor futbolseverlere çok fazla keyif vermez diye düşünüyorum. Gol açısından kısır bir döngü yaşanır. Bu sistemle pozisyon üretmeniz de zor ve sınırlı olur" dedi. 

Yusuf Yazıcı transferi için konuşan Kaya Çilingiroğlu, "Türk kontenjanı bakımından ve yoğun maç trafiği göze alındığında da alternatif kadro genişliği açısından iyi bir transfer olarak değerlendirilebilir. Fakat ben, Yusuf'un çok büyük katkı sağlayacağını, harika bir transfer olduğunu düşünmüyorum" dedi. 

Trabzonspor'un Maxi Gomez transferi için de konuşan Kaya Çilingiroğlu, "Maxi asla olağanüstü bir golcü değil. İyi bir oyuncu ama olağanüstü katkı sağlayacak biri değil. Maxi Gomez, eğer takım olarak oyunu rakip ceza sahasına yıkar, baskı kurar ve altı pas içinde sürekli gol arayan bir takım olursanız çok gol atar. Fakat eğer,  rakibi kendi yarı alanına hapsedemezseniz, bu oyuncu size fayda sağlayamaz" diye konuştu.