Şampiyonluk için artık gün sayan Trabzonspor, küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren  rakibi Göztepe’yi konuk ettiği ve  iyi başlayamadığı maçta, Hakem Ali Şansalan ve Var hakemi Erkan Engin’in hediyesi olarak, Halil’in ayağından 31. dakikada yediği golle mağlup duruma düşmesine rağmen, adeta adaletsizliğe isyan edercesine, Trabzonsporlu futbolcuların verdiği tepki ile ortaya çıkan oyun sonucu, 34. dakikada Nwakaeme ve 37. dakikada Abdülkadir Ömür’ün golleriyle 2-1 öne geçerken, 43. dakikada ceza sahasında de-marke pozisyonda topla buluşan Soner’in golü, ilk yarının skorunu belirliyordu.

İlk yarı ortaya konulan beklenmedik oyun ve sonucu olarak, beraberlik ile devre arasına girmek zorunda kalan Trabzonspor, ikinci yarıya, Abdullah Avcı’nın sihirli değneği ile yaptığı dokunuşla başladı. İlk yarıda istenilen performansı ortaya koyamayan Cornelius, Trondsen ve Berat’ın yerine, Djaniny, Dorukhan ve Yusuf’u oyuna alan Abdullah Hoca, yaptığı bu yerinde değişikliklerle oyun hakimiyetini eline alırken, skora ulaşması da çok gecikmedi. 49. dakikada Djaniny ve 53. dakikada Abdülkadir Ömür’ün golleriyle skoru 4-2 yapan Trabzonspor, farkı artırmak için bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince, maçtan 4-2 galip ayrılarak, çok önemli bir galibiyete daha imza atmış oldu. Bu sonuçla birlikte, ligin kalan bölümünde oynayacağı 9 maçın sadece 4 tanesini bile kazansa, matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecek olan Trabzonspor, en yakın rakibi Konyaspor’un, bu hafta deplasmanda oynayacağı Kayserispor ve haftaya yine deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçlarında alacağı mağlubiyetler ile birlikte, şampiyonluğu garantilemek için almak zorunda olduğu 4 maç,  2 maça da inebilir. Bu durumda, 31. haftada oynanacak Beşiktaş maçı, şampiyonluğun ilan edileceği maç olabilir.

Sayın Abdullah Avcı’nın bugün maç sonu konuşmasında dediği gibi “Şampiyonluğun zamanını bilmiyoruz.” Biz de sadece tahmin edebiliyoruz.

Maçın hakemi  Ali Şansalan ve Var Hakemi Erkan Engin, dün Fenerbahçe başkanının basın toplantısından etkilenmiş olacaklar ki, Göztepe’nin ilk golünden önce, Halil’in Denswill’e yaptığı faulü, çarpışma diye yorumlamak zorunda kaldılar. Rakibinden tamamen önde olan ve topu almak üzere olan bir futbolcu, arkasındaki bir futbolcu ile nasıl çarpışır. Böyle komik bir yorum olabilir mi? Halil’in yaptığı kontrolsüz bir hareketti ve gol iptal edilmeliydi. Gol iptal edilmeyince ve Trabzonspor haksız bir şekilde mağlup duruma düşürülünce, Trabzonsporlu futbolcular, oynadıkları mükemmel oyun ile hem rakiplerini, hem maçın hakemlerini, hem de Trabzonspor üzerine son haftalarda algı çalışmaları yapan çevreleri de yenerek,  gereken cevabı sahada vermiş oldu.