Spor

Avcı’dan Beşiktaş açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalindeki Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından görüşlerini aktardı.

Abone Ol

Abdullah Avcı, "Devre arasında taktik konuştuk. Maç önü belirlediğimiz bir plan vardı. Bazen bu planlar tutmaz. Planladığımız baskıyı yapamadık, yanlış yaptık. İkinci yarıda bu baskıyı nasıl yapmamız gerektiğini gösterdik. 3-0, 4-0 olmasına rağmen disipline devam ettik. Harika bir ikinci yarı oynadık diyebilirim. Bazen yeterli oluyoruz, bazen olamıyoruz. Bu sezon böyle ne yazık ki..." dedi.

"KEYFİNİ ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Deneyimli teknik adam, sözlerine, "Türkiye Kupası'nda finaldeyiz, ligde üçüncüyüz. Bazen oyun beni de tatmin etmiyor. Bunun olmaması için gelecek sezona çok iyi hazırlanacağız. Finalin keyfini çıkarmak istiyoruz. Buraya gelen taraftarlarımın çok mutlu olduğunu biliyorum." diye devam etti.

Umut Bozok'la ilgili görüşlerini aktaran Abdullah Avcı, "Umut Bozok, iki sene öncesinin gol kralı. Küçümsemek için söylemiyorum ama Trabzonspor'da oynamak ile hedefleri daha düşük takımlarda oynamak farklıdır, baskı farklıdır. İyi çalışıyor, iyi bir profesyonel." dedi.

BEŞİKTAŞ İÇİN AÇIKLAMA

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, "Trabzonspor taraftarının ne istediğini bilen bir teknik adam var burada. Trabzonspor taraftarı çok sağduyulu bir taraftardır. Onları mutlu etmek için her şeyi yapacağız. Sürdürülebilir bir oyun yaratmak için buradayız." sözlerini sarf etti.

Abdullah Avcı, Türkiye Kupası finalindeki rakipleri Beşiktaş için, "Beşiktaş, ligimizin 4 büyüğünden birisi. Onlar da bizim gibi sezonu kupayla kapatmak isteyecektir. Umarım Fair-Play ruhunda, güzel oyunun olduğu ve topun daha fazla oyunda kaldığı bir final olur." değerlendirmesinde bulundu.

BASIN TOPLANTISI

Avcı, VavaCars Fatih Karagümrük ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ve 4-0 kazanarak tur atladıkları yarı final rövanş maçının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İnişli çıkışlı bir sezon geçirdiklerini dile getiren Avcı, "Bizim için sezonun en önemli maçlarından bir tanesiydi. Ulaşılabilir koyduğumuz hedef lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası'nı kazanmaktı. Trabzonspor, bu ülkenin en güçlü takımlarından bir tanesi. Tarihimizde 9 kez aldığımız Türkiye Kupası'nı 10. kez müzemize götürmeyi istiyoruz."diye konuştu.

Kazanarak tur atladıkları için mutlu olduklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Hedeflerimizden bir tanesi finale kalmaktı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Benim kariyerimdeki üçüncü Türkiye Kupası finalim olacak. Umarım bunun karşılığını alırız. Trabzonspor tarihinde Ahmet Suat Özyazıcı bütün kupaları alan bir teknik direktördü. Umarım bu bana da nasip olur." ifadelerini kullandı.

Abone Ol