Trabzonspor'un başarılı teknik direktörü Abdullah Avcı, yaklaşan Fenerbahçe derbisine özel bir hazırlık içinde. Avcı'nın, takımını hem taktiksel olarak hazırlarken hem de motivasyon konusunda üst düzey çaba sarf ettiği bilgisi alındı. Deneyimli çalıştırıcının, oyuncularıyla yaptığı konuşmada "Kendi oyunumuzu sahaya yansıtarak bu maçtan galibiyetle ayrılacağız. Taktik disiplinimize bağlı kaldığımız sürece neler başarabileceğimizi hepimiz biliyoruz"ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Sürpriz Oyun Planı Hazırlığı

Avcı'nın, Fenerbahçe'nin son dönemdeki maçlarını detaylı bir şekilde incelediği ve bu derbi için özel bir oyun planı üzerinde çalıştığı belirtildi. Trabzonspor'un Fatih Karagümrük'ü 5-1 gibi farklı bir skorla yendiği maçın ardından dahi oyun planında ve oyuncu kadrosunda değişiklik yapmayı planladığı ifade edildi. Böylece Avcı'nın, rakibine karşı sürpriz bir hazırlık yaparak avantaj elde etmeyi hedeflediği anlaşılıyor.

Savunmada Önemli Kararlar

Avcı'nın, son haftalardaki performansına dayanarak stoper pozisyonunda oynattığı Mendy'i orta sahaya çekmeyi ve savunmada Denswil-Fernandez ikilisine görev vermek gibi önemli bir değişikliğe gitmeyi düşündüğü konuşuluyor. Karagümrük maçının ardından yapılan açıklamalarda "Rakibin durumuna göre kadroda değişiklikler yapacağız" diyen Avcı'nın, bu değişikliklerle derbiye özel bir strateji uygulayacağı bekleniyor.

Rakip Kaleye Şiddetli Baskı

Trabzonspor Hırvat milli oyuncunun peşinde! Trabzonspor Hırvat milli oyuncunun peşinde!

Trabzonspor, son beş haftada rakip kalelere yoğun baskı kurarak dikkat çekti. Hatayspor, Pendikspor, Adana Demirspor, Alanyaspor ve Karagümrük'e karşı toplamda 105 şut çeken ve bu şutlardan 38'ini isabetli bulan bordo-mavililer, bu maçlardan dördünü kazanarak etkileyici bir performans sergiledi. Alanyaspor'a karşı yaşanan tek kayıp, takımın motivasyonunu derbi için daha da artırıyor.

Avcı'nın, Trabzonspor'un bu etkileyici performansını Fenerbahçe derbisine de taşıyarak önemli bir galibiyet elde etmeyi hedeflediği belirtiliyor.