Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Asker uğurlamalarına tepki gösteren Erdoğan, ''Talimat verdim, bu görüntülere izin vermeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz.

Kesinlikle bunlara müsaade etmeyeceksiniz. Böyle bir uğurlama olduğu anda toparlayın götürün. Çünkü biz bu insanları kenarda köşede yürürken bulmadık. Bunlar bize Rabbimizin emanetidir. Genç, virüse karşı bağışıklık anlamına gelmez. Üzüntülü olmak ihmalkar davranmayı gerektirmez. Bizim inancımızda tedbirsiz tevekkül olmaz. Rehavetin sonu ya hastalık ya pişmanlıktır. Kontrollü şekilde hayatı normalleştirirken tedbiri elden bırakmayacağız. Vatandaşları kurallara riayet etmeye davet ediyorum. Bu duygularla açılışını yaptığımız Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanemizin bir şifa kaynağı olmasını Allah'tan diliyorum.