Evlilik Öncesi Çift Eğitimi hakkında yaptığı çalışma ülkemizde birçok belediye tarafından uygulanan, Boşanma Arabuluculuğu çalışması ile Adalet Bakanlığında çalışma grubunda bulunan, Duygusal Zekâ’nın aile yaşamında, eğitim yaşamında ve iş yaşamında kullanılması ile ilgili eğitimler veren, Öfke Yönetimi hakkında televizyon programları yapan ve Aile Danışmanlığı eğitimleri veren, havacılık psikolojisi ve uçuş korkusu üzerine araştırmalar yapan çok yönlü akademisyen Doç. Dr. Bülent Şen Avrasya  Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde Bölüm Başkanı  olarak göreve başladı.
 

YILDIZ; HEM TÜRKİYE’NİN HEM DE DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRMEK İSTİYORUZ
 

Şen ilk ziyaretini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Özoran ile birlikte Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a yaptı. Yıldız “Hem Türkiye'nin hem de dünyanın en iyi üniversitelerinden birisi olmak istiyoruz. Bazı alanlara yoğunlaşıp, o alanlarda bir numara olmak istiyoruz. Böyle iddiası olan kurumlar ses getirme ve iz bırakma konusunda çok daha geniş kapasiteye sahip kurumlardır. Bunun için alanında en iyisi olan, proje üreten hocalarımızın üniversitemizde bulunmasını çok istiyoruz. Sayın Bülent Şen hocamız da birçok alanda ülkemizde kendisini kanıtlamış, ailelerin hayat kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları, duygusal zekâ ile eğitim ve iş yaşamına katkıları ve birçok alanda yayınlanan kitapları ve medya çalışmaları ile gündemde olan değerli bir akademisyen. Kendisini Avrasya Üniversitesini tercih ettiği için kutluyorum. Öğrencilerimizin kendisinden en üst düzeyde yararlanacağı, fayda sağlayacakları kanaatindeyim, hayırlı olsun” dedi. 
 

DOÇ. DR. BÜLENT ŞEN KİMDİR?
 

Doç. Dr. Bülent Şen, 1964 yılında Ankara’da doğdu. Sırasıyla, KHO, Selçuk Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinde; Pilotaj Eğitimi, Yönetim Organizasyon, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,  Aile Danışmanlığı, Sosyal Hizmet alanlarında Yüksek Lisans ve sonrasında Hacettepe Üniversitesinde Sosyal Hizmet Doktorasını tamamlamıştır. 2019 yılında Doçentlik unvanı almıştır. TRT Radyo 1, TRT Kent Radyo Ankara, Meteorolojinin Sesi Radyosunda haftalık canlı programlar yapmıştır. TRT Okul ve diğer TV kanallarına uzman konuk olarak katılmıştır. “Evlilik Öncesi Çift Eğitimi”, “Boşanma Arabuluculuğu”, “Evleneceğim! Ama Kiminle?”, “Metaforlarla Duygusal Zekâ”, “Metaforlarla Öfke Yönetimi” ve “Metaforlarla Eş Seçimi” isimli kitapları yazan Bülent Şen, Şen Eğitim ve Danışmanlık ile kurum ve kuruluşlara “Aile Yaşamı” ve “Örgüt Psikolojisi” konularında eğitim ve seminerler de vermektedir.