61trabzonhaber-haber servisi

Trabzon'da, Ak Parti hareketliliği gözleniyor. Yeni yıl ile birlikte, yeni il başkanı ve yönetimi için çalışmalar resmen start alacak. Kulislerde ise çalışmalar, şimdiden büyük bir hareketlilik kazanmış gibi görünüyor.

Parti kaynaklarından sızan iddialara göre,  Ak Parti il başkanlığı için; eski kurucu il başkanı İbrahim Keskin, Ortahisar belediye başkan yardımcısı Selahattin Çebi, mevcut il başkan yardımcısı Enes Aslan, eski il başkan yardımcısı Murat Zeki Solak isimleri yoğun biçimde telaffuz ediliyor. Çaykara cenahının da Mehmet Karaoğlu’nu aday göstermek için yoğun çalışmalara başladığı ileri sürülüyor. Mevcut il başkanı Haydar Revi’ye, uzun zamandır destek veren milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın, bu desteği geri çektikleri ve ‘Revi dönemi bitmeli’  görüşü taşıdıkları ileri sürülüyor. İddiaya göre iki vekilin, Çaykara lobisinin aday göstermek için favori olarak beklettiği Mehmet Karaoğlu’ndan yana görüş belirtme ihtimallerinin yüksek olduğu ifade edilirken, partide bazı kesimlerin Karaoğlu’na hem çok genç, hem de parti dengesinin Çaykara’ya kayması hasebiyle karşı oldukları biliniyor.

Öte yandan, partinin eski il başkanları ve kurucu üyelerinin, il başkanlığı ve yeni yönetim seçim süreci için görüş belirtmek adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiği ifade ediliyor. Ancak kurucu üyelerin Erdoğan’a ulaşmasının zor olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.