Ak Parti'nin son dönemlerde millete tepeden bakan yönetici anlayışı, bana göre partiye önemli kan kaybı yaşattı ve yaşatıyor. İktidarın özellikle yerel teşkilatlarında ve milletvekili bazında çok acil çözümler üretmesi bu partiye gönül verenlerin en büyük beklentisi haline gelmiş olsa da çok uzun zamandan beri bu beklenti karşılık bulmuş değil.

Cumhurbaşkanının, "Milletin hizmetkarıyız" biçimindeki söylemlerine karşın, bu düstura uygun politika sergileyen tek bir idareci ne yazık ki yok. Partinin aldığı oyların tamamına yakını Cumhurbaşkanına olan sevgiden ve güvenden kaynaklanıyor. Ancak millet karşısında çözüm üretmek yerine sorumluluktan kaçmayı, burnundan kıl aldırmayıp kendini beğenmişliği ilke edinen yerel yöneticileri her gün görmekten dolayı artık Cumhurbaşkanına da, "Bu tipleri partiden atamadınız" sitemi ile ihtar vermeye hazırlanıyor. İnanın bu bakıştaki teşkilat görüntüsü değişmediği takdirde millet 2023 seçimlerinde önemli oranda sırtını dönecek. Bu nedenledir ki Ak Parti Genel Merkezi kökten değişime gitmek zorundadır. 

Trabzon dört gözle Ak Parti il değişimini bekliyor. Haklı olarak milletvekillerinden ve geçmiş il yönetim anlayışından nefret pozisyonuna gelen Trabzonlu seçmen, partinin il yönetiminde hem çözüm üreten, hem de millete ve o milletin sorunlarına kapılarını açık tutacak bir il başkanı ve yönetim anlayışı bekliyor. Bu il başkanı hem eğitimli hem partinin içine yoğrulmuş hem de milletten biri olmalı. Yani yediden yetmişe insanlara gerektiğinde arkadaş, gerektiğinde yoldaş ve gerektiğinde umut olmalı yeni başkan.

İşte bu doğrultu da ben Sayın Selahattin Çebi'nin doğru isim olacağını düşünüyorum. Çok uzun zamandır tanıdığım Çebi, bu partinin kurucu il gençlik kolları başkanlığı, belediye meclis üyeliği, belediye meclisi başkan vekilliği, il başkan yardımcılığı ve basın sözcülüğü gibi görevleri başarı ile ifa ederken alçak gönüllü ve insanımızın derdi ile dertlenmesini bilen bir izlenim bırakarak gönülleri fethetmeyi başarmıştır. Makine mühendisi olan, genç, dinamik ve milletin emrine amade bir kimlikle başkanlığa haklı olarak aday olan Selahattin Çebi, bu dönemde Ak Parti seçmeni hatta diğer parti seçmenlerinin de özlem duyduğu bir siyaset adamı duruşu ile bu görev için biçilmiş kaftandır. Halen Ortahisar belediyesi Fen İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çok başarılı hizmetlere imza atan Çebi'nin, parti içi gruplaşma anlayışına kurban edilmemesi halinde bu durumdan hem partinin hem de Trabzon'un kazançlı çıkacağını düşünüyorum.

Artık top Ankara'da. Genel Merkez umarım, bu defa burnundan kıl aldırmayanlar yerine Selahattin Çebi gibi halk adamlarının önünü açar ve 2002’deki anlayışa yeniden dönüş yapar.