61trabzonhaber-haber servisi

Ak Parti Trabzon il yönetim ve başkanlık seçimi için yılbaşından itibaren yoğun bir hareketlilik başlayacak. İl başkanlığı için mevcut il başkanı Haydar Revi ile birlikte Selahattin Çebi, Enes Aslan, Murat Zeki Solak, Mehmet Karaoğlu gibi isimlerin adı geçiyor.

Trabzon Ak Parti il başkanlığı için perdenin önünde özellikle beş ismin adı geçerken, perde arkasında bakanların etrafında dolaşan isimler olduğu ve kendilerini aday göstertmek için yoğun bir çalışma içine girdikleri öğrenildi. Söz konusu isimlerden birinin, Ortahisar Kent Konseyi başkanı Dündar Ayyıldız olduğu, her kesime dönem dönem yakın olduğu ve tabanda desteği bulunmadığı ileri sürülen Ayyıldız’ın, tüm umutlarını bakan Süleyman Soylu ve milletvekili Salih Cora’ya bağladığı ileri sürülüyor.

Öte yandan Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş’ın da genel merkez ve bazı milletvekilleri üzerinden il başkanı olabilmek için yoğun bir trafik yaşadığı, il başkan yardımcısı Hasan Dilekoğlu’nun da bakan Süleyman Soylu’dan ve eski belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan medet umduğu gelen iddialar arasında.