Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıl dönümü vesilesiyle Bordo-Mavili kulüp adına bir mesaj yayınladı.

Ağaoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet tarihimizin en önemli, en değerli günlerinden biri olan 23 Nisan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ sözünü tüm dünyaya güçlü bir şekilde seslendirdiği gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı Cumhuriyet meşalesi 23 Nisan 1920’den bugüne dek hiç sönmemiş ve sonsuza dek sönmeyecektir. O meşale bizim önümüzü aydınlatan, bize yol gösteren meşalenin ta kendisidir!

101 yıldır büyük coşkuyla kutladığımız 23 Nisan’ı yaşadığımız olağanüstü şartlar nedeniyle bir arada kutlamaktan mahrum kalsak da aynı duygu ve heyecanı ilk günkü gibi devam ettiriyoruz. Bizler bu egemenliğin kolay kazanılmadığını unutmuyor; yegane görevimizin Cumhuriyetimizi ve onun değerlerini sonsuza dek yaşatmak olduğunu biliyoruz.

Değerleri çocuklarımız. Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başta siz ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği evrensel anlamdaki tek bayram; 23 Nisan’dır. Sizler için söylediği şu sözleri sizler de kendi çocuklarınıza aktaracaksınız;

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz."

Çocuklar, sizlerle paylaştığım bu sözlerden hareketle Cumhuriyetimizi korumanın sorumluluğu bilincinde olacağınıza inanıyor ve sizlere çok güveniyorum. Bugünün önemini kavrayarak, geleceğimizi sizler inşa edeceksiniz. Gelecek sizlerindir!

Son olarak, şahsım ve yönetim kurulum adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Kurucu Meclisimizin İlk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlığımız için mücadele eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet!"