Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hull City ile oynanan hazırlık maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı, olumlu olumsuz yönleri masaya yatırdığını belirterek, “22 maçın genel bir analizini yaptık zaten. Zaman zaman iyi yaptığımız maçlar vardı, yapamadığımız maçlar da vardı. Bütün konu başlıklarından olumlu olumsuz yönlerimizi masaya yatırdık. Özellikle buraya gelirken bunun üzerinde sahada pratikte çalışmalar ve bu tür maçlarda da bunun karşılığını alabiliyor muyuz? Onu gördük. Süresini, şiddetini, hızını nasıl arttıracağız bununla ilgili çalışıyoruz” dedi.

Maçlarda daha fazla baskı yapmak üzere çalışmaların sürdüğünü ifade eden Avcı, “Bugün şampiyonluğa oynayan takımlar dünyanın her yerinde yüzde 65 topa sahip olmalı ve bunun yüzde 35’lik bölümünü de şiddetli baskıda oluşturması lazım ki tekrar topu alıp oynayabilesin. Baskıyı onun için yapıyoruz, bunun için oyuncu değişiklikleri de yaptık” ifadelerine yer verdi.

Genç oyuncuların gelişimlerinden genel olarak memnun olduğunu aktaran Avcı, şunları söyledi: “Orta saha oyuncularını artık içeride oynatıyoruz, kenarda oynatmıyoruz. Genç oyunculardan doğru cevap verenler de var. İki üç aydır çok doğru gelişim kaydedenler var. Onları doğru zamanda sahaya atmaya çalışıyoruz.”

Eksikleri gidererek yukarı doğru bir ivme kazanmayı hedeflediklerini vurgulayan Avcı, “Bugün itibarıyla beni memnun eden bir durum var. Süreleri de sakatlanma risklerine göre ayarlıyoruz. Bir sonraki maçta da bu böyle olacak. Adım adım eksiklerimizi iyi hale getirmek için önce kalan 2 hazırlık maçı, daha sonra kupa ve ligle beraber tekrar yukarı doğru bir ivme yakalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Avcı, Yusuf Yazıcı, Djaniny ve Lahtimi ile ilgili gelen soruya şu şekilde cevap verdi: “Lahtimi’nin bir pasaport sorunu vardı ve halloldu. Bugün şuanda yolda olması lazım, kampa katılacak. Biliyorsunuz ki o da kendi milli takımındaydı. Djaniny ve Yusuf Yazıcı’nın ufak bir sakatlığı var.”

Geçtiğimiz sezon güzel bir hikayenin bittiğini ve bu yıl yeni bir hikayeyi yazmak için çalıştıklarını bildiren Avcı, “Bugünkü oyunda çok gol pozisyonu var. Bunları daha iyi yapmamız lazım. Geçen seneki hikaye güzel bitti, yeni bir hikaye yazmak için çalışıyoruz. Onun için bunun yeterli olmaması gerekiyor” sözlerine yer verdi.

Hull City karşısında ilk kez A Takımla boy gösteren genç oyuncu Arif Boşluk’un durumuna da değinen Avcı, “Arif U19 takımında öne çıkan bir oyuncuydu. Bizim geçen sene tek odak noktamız şampiyon olabilmekti ve bunu gerçekleştirebildik. Aynı zamanda kulübün sürdürülebilir olması için kendi kaynaktan özellikle Trabzonspor’da bu kaynak hep oluyor. Bunu dizayn etmeye çalışıyoruz. Bu kaynaktan olanları da buraya getirdi, resmi daha iyi görebilmek için" cümlelerini kullandı.

Avcı, son olarak Naci Ünüvar ile Abdülkadir Ömür’ün mevcut durumlarıyla ilgili şu görüşlere yer verdi: “Naci için taraftar şunu isteyebilir; ‘Geldi, ertesi gün oynasın bir görelim’. Gelip kötü görüntü vermektense daha hazır hale gelip adaptasyonunu, fiziksel durumunu tamamlayıp sahaya sürmek daha mantıklı olur. Abdülkadir Ömür ise bildiğiniz üzere geçen sene 8-10 yerlerinde oynadı. Bizim oynattığımız sisteme 4-3-3’te 8, 4-2-3-1’de ise 10. Bunu son derece iyi oynayan, özel bir oyuncu. Onu artık kenarda değil de içeride kullanmak istiyoruz. Bur ada neler yapabildiğini biliyoruz. Onlara destek olmaya devam edelim, doğru zamanda kullanmak istiyoruz.”