Avrupa Ligi H grubu son maçında Avrupa’da tamam mı devam mı maçına çıkacak Trabzonspor’da maç öncesi teknik direktör Abdullah Avcı ve Trezeguet basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı!

Abdullah Avcı: ‘’ Gruplar çekildiğinde dengeli bir grup olarak duruyordu. Belki Monaco bunlardan bir tık daha önde gözüküyordu. Ama Ferencvaros’un Monaoca’dan aldığı 4 puan ve bugün itibariye gruptan çıkmayı garantilemesi. Futbol adına onları tebrik ederim. Ve birbirine yakın olan takımları son sürece geldiğimizde Avrupa'da olabilmek için devam edebilmek için yarın akşam itibariyle bütün oyun planlarını konsantremizi coşkumuzu kullanmaya çalışacağız.

Maçı kazanıp hem kulüp olarak hem de ülke puanına önemli derece katkıda bulunarak Avrupa'da devam etmek istiyoruz. Taraftarın tutkulu desteğine ihtiyacımız var. Bize pozitif desteklerine verdikleri sürece biz özellikle bu Avrupa liginde son maç ve önümüzdeki 2 tane lig maçını da düşünürsek onların bu desteğe ihtiyacımız var.

Ferencvaros’un çok geniş, birbirine yakın sayısal olarak da üstün eş değerde oyuncuları var. Birbirlerine yakın profiller. Bu seviyelerde rotasyonun avantaj, dezavantaj değil bence oyun planlarınla, tempolarında bir değişiklik olmayacak. Bu seviye maç kazanmak, oynamak her oyuncu ve her takım için önemlidir. Ciddi bir şekilde maça hazırlanmaya devam ediyoruz.

Aklımızı duygumuzun üzerinde tutmamız lazım. Oyun artık bir organizasyon oyunu tabii ki duygumuz olacak. Oyunun içinde mücadele ölçülüyor artık. Bunu aklımızla beraber doğru bir plan içinde uygulamamız gerekiyor. Zaman zaman dalgalanmalar yaşadık. Hepsi üzerinde çalışıyoruz. Azalmalar başladı. Geniş kapsamlı çalışıyoruz. Oyun süresi uzun bir oyun. Plana sadık kalmak gerekiyor." İfadelerini kullandı!

Trezeguet ise: ‘’ "Umuyorum yarın bizim günümüz olacak. Sadece kazanmaya odaklanmış durumdayız. Avrupa Ligine devam edebilmek istiyoruz. Yarına biz maçı kazanıp sonrasında hangi pozisyonda yol alacağımızı göreceğiz. Yarın taraftarımızın desteğiyle bu harika stadyumda kazanabilmeyi umuyoruz. İnşallah 3 puan bizim olacak.

Başlangıçta işler istediğim gibi gitmemişti. Hocamızın, teknik ekibin ve diğer oyuncuların hepsinin desteğini hissederek takıma yardımcı olmaya çalıştım. Ben hayatım boyunca sadece kendim için değil, takım için oynamaya çalıştım. Önümüzde çok maç var ve bu maçlarda bu desteklerle çok daha iyi bir sezon geçireceğimi düşünüyorum. Harika ekibimiz var. İnşallah bu yılın şampiyonu Trabzonspor olacak. Taraftarı her zaman mutlu etmeye çalışacağız.

Bu yaptığım hareket ile ifade etmeye çalıştığım şey aslında, futboldan çok anlamayanların, bilmeyenlerin çok da yorum yapmaması gerektiğiyle alakalı. Bir başkasıyla alakalı değil. Genel olarak yaptığım bir hareket.

Avrupa’da bir şekilde devam etmek istiyoruz. Ama öncelikle yarın oynayacağımız Ferencvaros maçını cebimize koyup 9 puanı almak. Takıma katkılar sağlamak istiyoruz. Çıkacak sonuca göre Avrupa’da bir şekilde olmak istiyoruz. Tabi gönül istiyor ki Trabzonspor olduğu için en iyisinin olmasını ama bazen o şekilde olamıyor. Oyunun içinde bireysel performanslar olabilir. Oyunu da bireysel performansı da sorguluyoruz. Çünkü sorgulamak gerekiyor. Yarışın içindeyiz. Oyunun içinde eksik olanları tespit ediyoruz. Çalışmalarımız var tekrarlarımız olacak. Kasım ayını işaret ettiğimde eksikleri tamamlamak, hızlanabilmek, koşular yapabilmek için çalışmalarımız var. Bu sene hikâye yazabilmek için Trabzonspor’un taraftarına ihtiyacımız var." İfadelerini kullandı.